Bursasporun Yeni Başkanı Ali Ay

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursasporun Yeni Başkanı Ali Ay
#Bursa |
20 Oca 2016 / Çar 00:45
/ 538 Kez Okundu
| |

Bursaspor başkanlık yarışında 1483 oy alan Ali Ay, Bursasporun 25. Başkanı oldu.

Burhan Ilgın, Ali Ay ile Burhan Vatan'ın yarıştığı kongrede Bursaspor'un yeni başkanı belli oldu.
Bursaspor'un olağanüstü kongresinde başkanlığa Ali Ay seçildi.
Ay, Bursaspor'un 25. başkanı oldu.
Ali Ay, 12. sandık sonunda 1347 oy alarak başkanlığı garantiledi. 12. sandık sonunda Burhan Vatan 635, Burhan Ilgın 74 oyda kaldı. 
13. sandık sonundaysa tablo şu şekilde oluştu:
Ali Ay 1483, Burhan Vatan 672, Burhan Ilgın 79 oyda kaldı.
14 sandık sonucu şu şekilde oluştu: Ali Ay 1604, Burhan Vatan 725, Burhan Ilgın 89.
15. son sandıktan sonraysa 1691 oy olan Ali Ay'ın başkanlığı kesinleşti.
ALİ AY: '' ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM''
Yeni Başkanımız Ali Ay Genel Kurul'un sonunda yaptığı konuşmada Bursaspor için çok çalışacaklarının sözünü verdi. Ali Ay üyelere şu konuşmayı yaptı; "Bana çok güzel bir gurur yaşattınız. Teveccüh gösterdiniz beni Bursaspor başkanı yaptınız. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Her zaman her yerde en büyük Bursa olacak. Bundan kesinlikle emin olun. Biz yarından itibaren başkanımızda söyledi saat 11'de eski yönetimden görevi devralacağız. Herhalde 1.5 ay gece gündüz çalışıp öncelikle mali disiplini kontrol altına alacağız. Planlarımızı yapacağız. Borçlarımızı biraz uzun vadeye yayacağız. Ondan sonra Allah'ın izniyle sportif başarıda kendiliğinden gelecek. Hamza hocamız işinin başında. Bize 1.5 ay müsaade edecek futbolcuların mağdur olmamasını sağlayacağız. Tekrar çok teşekkür ediyorum. Allah bizim ve Bursaspor'un yardımcısı olsun. Kesinlikle emin olun ki biz herşeye hazırız bu işin üstesinden geleceğiz. Sağ olun var olun."
Konuşmaların ardından tebrikleri kabul eden Ay, yeni yönetimiyle birlikte basın mensuplarına poz verdi.
ALİ AY'IN LİSTESİ
Adem Sakarya, Ali Haydar Ademoğlu, Osman Dinsever, Şükrü Çekmişoğlu, Mustafa Bakır, Fatih Korkmaz, İlyas Kocaefe, Cem Öztürk, Fatih Pulat, Yusuf Arslan, Hakan Dinçtürk, Ali Turan, Sezer Sezgin, Yüksel Çolak.

GENEL TOPLAM
ALİ AY
1691
BURHAN VATAN
819
BURHAN ILGIN
93
GEÇERSİZ
27
TOPLAM
2630 
 

BÖLÜKBAŞI İBRA EDİLMEDİ!
Bursaspor Kulübü'nün olağanüstü gerçekleşen 52. genel kurulunda, Recep Bölükbaşı başkanlığındaki yönetim kurulu ve denetleme kurulu, oy çokluğuyla ibra edilmedi.
TOFAŞ Nilüfer Spor Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda zaman zaman ortam gerildi. Divan başkanlığına İlhan Parseker'in seçildiği genel kurulda yapılan konuşmaların ardından Bursaspor Kulübü Başkanı Bölükbaşı'nın yönetim kurulu ve denetleme kurulunun ibrası için oylama yapıldı. Recep Bölükbaşı başkanlığındaki yönetim kurulu ile denetleme kurulu oy çokluğuyla ibra edilmedi.
Kongrenin başında ise seçimli genel kurulun 2 güne yayılması ve bu yıl içinde tüzük kongresi yapılması konusunda öneri sunuldu. Öneri, oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 4. maddesi gereği kulübün faaliyet raporunu hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Konuralp Yeşil, okudu. Yeşil, kulübün 2019'a kadarki borcunun 270 milyon lira olduğunu kaydetti.
- Bölükbaşı: "Arkamıza taş gibi bir takım bıraktık"
Faaliyet ve denetleme raporlarıyla ilgili söz alan Recep Bölükbaşı, protestolar nedeniyle konuşmasını güçlükle yaptı.
Bölükbaşı, Bursaspor'un başarılı olması için elinden geleni yaptığını belirterek, "Mutlu ve gururluyum. Vicdanım rahat. Kendimi iyi ifade edemediğim için hep yanlış anlaşıldım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da genel kurul üyeleri en doğru kararı verecektir" dedi.
"Arkamızda enkaz değil, taş gibi bir takım bıraktık" diyen Bölükbaşı, ibra edilmek için bir konuşma hazırlamadığını aktararak, "Ben bu tepkileri hak edecek bir şey bırakmadım. Beni itibarsızlaştırmak, yıldırmak için kampanya yürütenler, bu enerjilerini neden Bursaspor'un menfaatleri için harcamadılar. Ben ibra edilmek için bir konuşma hazırlamadım. İçimden geldiği gibi konuşuyorum. Ayrıca kulübümüz ayda iki kez bağımsız bir şirket tarafından değerlendirilmiştir. Kongre, Bursaspor için hayırlı olsun" diye konuştu.
Taraftar grubu liderlerinden Selim Kurtulan, kulübün borcunun söylenildiği gibi 270 milyon değil, 500 milyon lira olduğunu öne sürdü.
- Recep Günay adaylıktan çekildi
Başkan adaylarından Recep Günay, adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Bursaspor Kulübü'nün tüzük gereği bankalara borçlanamayacağını anlatan Günay, bu konuşmayı yapabilmek için aday olduğunu ifade ederek, seçime katılmayacağını dile getirdi.
Günay'ın çekilmesiyle kongrede başkan adayı sayısı, 3'e düştü.
- Kızıl: "Transfer imkansız hale gelmiştir"
Eski başkanlardan Levent Kızıl ise Recep Bölükbaşı başkanlığındaki yönetimin seçilirken aldıkları 125 milyon liralık borcu, 232 milyon liraya yükselttiğini iddia etti.
Bursaspor'un ödenmeyen borçları nedeniyle transfer yapmasının imkansız olduğunu anlatan Kızıl, şunları kaydetti:
"Ozan Tufan, Volkan Şen, Cedric Bakambu ve Enes Ünal gibi oyuncuları sattıktan sonra borcun bu hale gelmesini kabul edemiyorum. 10 milyon lira vergi ve SSK borcu nedeniyle transfer imkansız hale gelmiştir. Batalla'nın da imza atmaması, bu nedenledir. 7 ayda 107 milyon lira artan borcu sorgulamak lazım. Seçilecek başkan ve yönetime de başarılar diliyorum. Ancak mevcut yönetim, eğer ibra edilirse hiç kimse enkaz edebiyatı yapmasın."
Yeni seçilecek yönetime borçlanma yetkisi verilmesine ilişkin 10. madde ise oy çokluğuyla kabul edildi. (Bursadabugun.com)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.