Çakıllı Yeni Camisinde hatim töreni yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çakıllı Yeni Camisinde hatim töreni yapıldı
#Bursa |
24 Ağu 2017 / Per 17:26
/ 99 Kez Okundu
| |

Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Çakıllı Beldesindeki Yeni Camide yaz Kur’an-ı Kerim kursuna katılan öğrenciler için Hatim Töreni düzenlendi

Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Çakıllı Beldesindeki Yeni Camide yaz Kur’an-ı Kerim kursuna katılan öğrenciler için Hatim Töreni düzenlendi.
Çakıllı Beldesi Yenicami İmam Hatibi Hüseyin Akgün’ün öğreticiliğini yaptığı hatim programında Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Kur’anı Kerimden ayetler, itikat, ibadet ve siyer derslerinden seçilmiş dini bilgiler ve ilahiler seslendirildi.
Vize Müftüsü Mehmet Coşkun, törende yaptığı konuşmada, "Buraya gelmemize sebep Kur’an-ı Kerim sevdanız. Eğer bu Kur’an sevdanız olmamış olsaydı çocuklarımıza verdiğimiz değer olmamış olsaydı, insanları bir araya getirmek zordu. Bu evlatlarımıza biz iyi terbiye vermemiz lazım, iyi eğitmemiz iyi yetiştirmemiz lazım. Çakıllı beldesi bu yönde iyi bir yerde. Bir baba bir anne çocuğuna güzel terbiyeden daha güzel bir miras bırakamaz buyuruyor Peygamberimiz (sallallahü aleyhi vesellem). Öyleyse evlatlarımıza haram nedir öğreteceğiz ,Helal nedir öğreteceğiz" dedi.
Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram ise, "Elif kızımız bir Kudüs şiiri okudu ben de Kudüs deyince duygulanıyorum. Zira sanki Kudüs’e gidip bir yarısını orada bırakmış bir kardeşiniz var şu anda karşınızda. Bizim coğrafyamız gerçekten çok önemli. Eğer Kudüs gibi bir yerde yaşlı bir kadın önünüze geçip ‘Türkler buraya geldiğinde, Yahudiler bize zulmetmiyordu, lütfen sık sık gelin’ diyorsa, keza Bosna’da dükkanı olan yaşlı bir amcamız dükkanın kapılarını açıp bütün mallarımız sizlere helal, istediğinizi alabilirsiniz’ diyorsa bu coğrafyanın ve Allah’ın bizim üzerimize verdiği bazı görevlerimiz var demektir. Ne mutlu bu çocukların ailelerine daha küçük yaşta bu eğitimi veriyorlar" diye konuştu.
Çakıllı Yeni Cami imam hatibi Hüseyin Akgün de hatim programına yoğun ilgi gösteren belde halkı ile öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek, ailelerden çocuklarını bundan sonraki yıllarda da Kur’an Kurslarına göndermelerini rica etti. Akgün konuşmasında, "Çakıllı Yeni Camisindeki sosyal imkanlar bugün çoğu camide yok. Bilgisayarlı eğitimden, zengin kütüphanesine, masa tenisi salonundan, voleybol oyun alanına kadar geniş imkanlara sahibiz" dedi.
Hatim töreni sonunda, Kursu başarıyla tamamlayan 5 öğrenciye belgeleri ve hediyeleri Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram ve Hüseyin Akgün tarafından verildi. Hatim töreni Vize ilçe Müftüsü Mehmet Coşkunun hatim duasını okumasıyla sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.