Çapar: "Bazı hatlarda yolcuların yüzde 43’ü ücretsiz yolculuk yapıyor"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çapar:
#Bursa |
04 Mar 2018 / Paz 09:32
/ 229 Kez Okundu
| |

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için alınan tedbirlerin bir başkasının hayatına zorluk getirmediğini söyledi

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için alınan tedbirlerin bir başkasının hayatına zorluk getirmediğini söyledi. Çapar ayrıca, “Bazı hatlarda yolcuların yüzde 43’ü ücretsiz yolculuk yapıyor. Bu ise işletmecilere ek yük getiriyor ancak var olan yasa ve yönetmelikler çerçevesinde engellilerin seyahat edebilmeleri için her türlü kolaylığı yapmaya hazırız” dedi.
Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından aylık olarak gerçekleştirilen Engelli Koordinasyon Kurulu Olağan Mart ayı Toplantısı İl Müdürlüğünün konferans salonunda yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Erkut Öneş, Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ. (BURULAŞ) Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, İl Müdür Yardımcıları Cevdet Akaç ve Halil Civelekoğlu ile Bursa’da faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının dernek başkanları ve dernek temsilcileri katıldı. Toplantıda engellilerin karşılaştıkları sorunlar ve sorunların çözümlerine ilişkin öneriler dile getirildi.
BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar,engellilere yönelik hizmetlerinden bahsederken, “Bizim için hayata bakışımızın özeti şu; engelliler için yaptığımız her şey engelli olmayanların da hayatını kolaylaştırıyor. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için aldığınız tedbirler, örneğin bir rampa,bebek arabası olan bir annenin de hayatını kolaylaştırıyor. Etrafınızda tek bir şey göremezsiniz ki; engelliler için yapılmış olsun da bir başkasının hayatına zorluk getirsin. Bunun için kullandığımız sistemlerin tamamında engellilerin hayatını kolaylaştırmak, bizim bakış açımız. Her birimizin engelli potansiyelini barındırdığımızı biliyoruz. Özel Halk Otobüsü işletmelerinin de bu empatiyi yapmaları için eğitimlerimizi hızlandırdık. Bazı hatlarda yolcuların yüzde 43’ü ücretsiz yolculuk yapıyor. Bu ise işletmecilere ek yük getiriyor ancak var olan yasa ve yönetmelikler çerçevesinde engellilerin seyahat edebilmeleri için her türlü kolaylığı yapmaya hazırız” dedi.
İl Müdürü Öneş ise, “Engelli vatandaşlarımızın görüş ve önerileri, sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunlarının çözümü, bu sosyal sorumluluğun mümkün olduğunca gündem de tutulması, derneklerden gelecek ihtiyaç, sorun ve talepler doğrultusunda kurumsal hassasiyetimizin güçlendirilerek aylık toplantılarımıza devam edeceğini söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.