CHP Bursa'da Emek Mitingi Düzenleyecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP Bursa'da Emek Mitingi Düzenleyecek
#Bursa | Haber Merkezi
31 May 2024 / Cum 15:04
2 dk okuma / 234 Kez Okundu
| |

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın asgari ücrete zam yapmaması durumunda Bursa'da emek mitingi düzenleyeceklerini açıkladı. Özel, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, emeklilere yönelik mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Emeklilere Destek Sözü

Emeklilerin sorunlarını her platformda dile getirdiğini ifade eden Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer siyasetçilerle yaptığı görüşmelerde de emeklilerin haklarını savunduğunu kaydetti. Özel, "İlk seçim vaadimiz olarak 'Emekli maaşı, asgari ücretin altında olamaz' diye bir madde koyacağız. Türkiye'de nasıl çalışanlar için asgari ücret düzenlemesi varsa, emekliler için de aynı uygulama geçerli olacak," dedi.

Vergi Adaletini Sağlama Sözü

Ekonomik kriz nedeniyle hükümetin emekliye zam yapamadığını belirten Özel, vergi adaletini sağlamak için köklü reformlar yapacaklarını açıkladı. "CHP iktidarında adaletli bir vergi sistemi olacak. Dolaylı vergileri yüzde 65'ten 30'a indirdiğinizde, herkesin satın alma gücü artacak," dedi. Vergilerin gelire göre alınması gerektiğini savunan Özel, yüksek gelirli ve düşük gelirli vatandaşlar arasında adil bir vergi dilimi uygulanacağını belirtti.

Gezi Parkı Davası ve Sokak Hayvanları

Gezi Parkı eylemlerine de değinen Özel, çevre duyarlılığı ile başlayan protestoların sert müdahalelere karşı bir direnişe dönüştüğünü ifade etti. Sokak hayvanları sorununa da dikkat çeken Özel, kısırlaştırma seferberliği ve barınaklarla ilgili kampanyaların önemini vurguladı. Hayvanların öldürülmesi yerine, insani ve sürdürülebilir çözümler bulunması gerektiğini belirtti.

Asgari Ücret İçin Miting

Özgür Özel, asgari ücretin yetersizliğine dikkat çekerek, iktidarın zam yapmaması durumunda temmuz ayının başında Bursa'da emek mitingi düzenleyeceklerini söyledi. Özel, "Asgari ücrete zam yapılmaması kabul edilemez. Eğer zam yapılmazsa, temmuz ayının başında veya daha önce Bursa'da büyük bir emek mitingi düzenleyeceğiz," dedi. Bursa'nın yanı sıra Kocaeli, Gaziantep, Denizli ve Manisa gibi emek kentlerinde de tematik mitingler düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

CHP'nin Hedefleri

Özel, partisinin etkin bir muhalefet yapacağını ve aday tartışmalarıyla milletin gündemini boşa meşgul etmeyeceklerini söyledi. CHP'yi iktidar yapma hedefini vurgulayan Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapamazsam, siyaseti bırakacağım," dedi. Yeni eğitim müfredatıyla ilgili dava açacaklarını ve emeklilerin hakları için mücadeleye devam edeceklerini belirten Özel, "Emeklinin hakkını alana kadar bu işin peşini bırakmam," diyerek sözlerini tamamladı.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.