Dev İnşaat Firması Askar Tasarım Konkordato İlan Etti: Alacaklılara 15 Günlük Süre!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dev İnşaat Firması Askar Tasarım Konkordato İlan Etti: Alacaklılara 15 Günlük Süre!
#Bursa | Haber Merkezi
03 Haz 2024 / Pzt 17:25
1 dk okuma / 29 Kez Okundu
| |

Bursa'da son zamanlarda artan konkordato ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. 2003 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve 2018 yılından itibaren Askar Tasarım İnşaat adıyla Bursa'da iş yapan dev firma, konkordato ilan etti.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla firmanın geçici konkordato süresi 1 yıl daha uzatıldı. Bu durum, firmanın borçlarını yeniden yapılandırma ve iflastan kurtulma için bir süre daha kazanmasına imkan tanıyor.

Ancak bu durum, firmadan alacağı olanlar için de bazı önemli gelişmeleri beraberinde getiriyor. Mahkeme, alacaklıların alacaklarını 15 gün içinde konkordato komiserine bildirmesini istiyor. Aksi takdirde, bildirimde bulunmayan alacaklıların alacakları konkordato projesinde dikkate alınmayacak.

Alacaklıların alacaklarını bildirmeleri için:

Alacaklarının dayanaklarını (sözleşme, temlikname, fatura, irsaliye, mutabakat mektubu, hesap ekstresi, senet vs.) gösteren belgelerin aslı veya onaylı suretlerini

İcra ve İflas Kanununun 299. maddesi gereğince ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde

Davacı firma komiserinin adresine

Bizzat (gerçek kişilerde kimlik fotokopisi, tüzel kişilerde noter onaylı imza sirküleri fotokopisi ile) veya vekilleri aracılığıyla

Temsilcileri ya da tüzel kişiler yönünden noter onaylı vekaletname suretiyle birlikte vekilleri aracılığıyla başvurmak veya iadeli taahhütlü posta yoluyla göndermek gerekiyor.

Bu süreçte alacaklıların haklarını koruması ve gerekli adımları zamanında atması önemlidir. Daha fazla bilgi için konkordato komiserine veya bir avukata danışılması tavsiye edilir.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.