Dünyanın en prestijli çevre ödülü Ineva’nın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dünyanın en prestijli çevre ödülü Ineva’nın
#Bursa |
25 Eki 2017 / Çar 12:13
/ 65 Kez Okundu
| |

Ineva Çevre Teknolojileri AŞ’nin kazandığı National Globe Award Turkey ödülü Avusturya Ticari Konsolosu Georg Karabaczek tarafından takdim edildi

Ineva Çevre Teknolojileri AŞ’nin kazandığı National Globe Award Turkey ödülü Avusturya Ticari Konsolosu Georg Karabaczek tarafından takdim edildi.
Avusturyalı enerji öncüsü Wolfgang Neumann tarafından 1999 yılında kurulan ve dünyanın en prestijli çevre ödülü olarak kabul edil en Energy Globe Award’a bu yıl yaklaşık 2 bin proje katıldı. AR-GE çalışmaları sonucunda ürettiği proje ile katılan Ineva, çevreyi kirlet en gazların emisyonlarını düşük tutmaya yardımcı olan teknolojisi sayesinde 2 bin proje arasından seçilerek birincilik ödülünü kazandı.
Ödül tör enine İneva Çevre Teknolojileri AŞ G enel Müdürü Onur Taş, Satış ve Pazarlama Kısım Müdürü Oral Çimsök en ve Avusturya Ticari Konsolosu Georg Karabaczek katıldı. Ödülü Avusturya Ticari Konsolosu Georg Karabaczek’in elind en alan Onur Taş, “Bu ödül, kaynakları koruma veya y enil enebilir enerji temalı projeler adına son derece önemli ve anlamlı. Gerek yurt içinde gerekse de global seviyede örnek alınacak bir şirket olma yolunda hızla ilerliyoruz. Amacımız, yaptığımız her faaliyette hem ülkemiz hem de toplum için faydalı ve sürdürülebilir işler yapmak. Ineva ile bu amaçlarımızı gerçekleştirmek yönünde önemli adımlar atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz” dedi.
Öte yandan Onur Taş, atık bertaraf tesislerini yerlileştirerek, yurt dışı bağımlılığını ortadan kaldırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurulan INEVA Çevre Teknolojileri AŞ’nin temellerinin 2004 yılında atıldığını hatırlattı. Onur Taş, TÜBİTAK ile birlikte geliştirdikleri ’Termal Bertaraf’ teknolojisinin, proj enin yapıldığı yılın en yüksek hibe oranını alan çevre projesi ve tamam en yerli sermaye ile devreye alınan ilk atık yakma projesi olduğunu belirterek, "Son 3 yılda 6 tesisin kurulumunu gerçekleştirdik. Kurulan ilk tesisimizd en bu yana toplam 160 bin ton çamur bertaraf ettik. Hedefimiz bir ham madde ve enerji kaynağı olarak arıtma çamurunun Türkiye koşullarına uygun kullanım alternatiflerini belirleyerek ekonomiye kazandırılması konusunda teknolojimizi yaygınlaştırmaya devam etmek. Coşkunöz Holding bünyesinde faaliyet göster en firmamız, çevre sorununa y enilikçi çözümler üretirk en “temiz enerji” ürettiği tesislerin sayısını yurt içinde ve yurt dışında hızla arttırarak atık bertaraf teknolojileri konusunda en çok tercih edil en kuruluş olmayı hedefliyor." diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.