Erdoğan: Bursa’yı yakından takip ediyoruz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erdoğan: Bursa’yı yakından takip ediyoruz
#Bursa |
31 Mar 2018 / Cmt 12:56
/ 669 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 1 saat süreyle brifing verdi. Bursa’yı yakından takip ettiğini söyleyen Erdoğan, Başkan Aktaş’tan iki konuya öncelik vermesini istedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göreve başladığı 5 ay boyunca yapılan hizmetler hakkında 1 saat brifing verdi. Aktaş, yapılan çalışmalar, mali durum, devam eden ve iptal edilen projeler, ulaşım ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Erdoğan'ı bilgilendirdi.

Aktaş'tan Bursa hakkında bilgiler alan Erdoğan, yüksek ve yoğunluğu artıran kentsel dönüşümlere izin verilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Bundan sonraki süreçte hafif raylı sistem yapılmamasını dile getiren Erdoğan, metro veya metrobüs alternatiflerinin değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Bunun üzerine Aktaş, "Bu konularla ilgili alt yapı yatırımları genel müdürlüğümüz ile süreçleri takip ediyoruz. Mali durum ile ilgili büyük ölçekli altyapı yatırımları konusunda Ankara'nın desteğine ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

'BURSA'YI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bursa'dan genel olarak son dönemlerde güzel şeyler duyduk. Başbakan Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Başkanının uyumunun tüm teşkilata yayılmasından büyük memnun olduk. 2019'a güçlü bir şekilde girmek istiyoruz ve daha fazla çalışılması gerekiyor. Bursa'daki kentsel dönüşüm uygulanmalarından, ulaşımdaki düzenlemelere kadar her konuyu yakından takip ediyoruz. Gelişmelerden memnunuz" diye konuştu.

Başkan Aktaş ise görüşmenin ardından şu ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı:

"Yaklaşık 5 ay önce olurlarıyla hizmete başladığım Bursa'mızla ilgili cumhurbaşkanıma 1 saat bilgi verdim. Cumhurbaşkanımız, 'Mütevazi olacağız ve gece gündüz çalışacağız. Ulaşım ve kentsel dönüşüm öncelikli 2 konumuz. Bursa'da güzel şeyler oluyor' dedi."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.