Ertuğrulgazi’ye yeni oksijen deposu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ertuğrulgazi’ye yeni oksijen deposu
#Bursa |
26 Mar 2018 / Pzt 16:56
/ 217 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, Ertuğrulgazi Mahallesi Kozluca Yolu üzerine 110 ağaçlık koru kazandırdı

İnegöl Belediyesi, Ertuğrulgazi Mahallesi Kozluca Yolu üzerine 110 ağaçlık koru kazandırdı. 3500 metrekare alanda hayata geçirilen koru bölgenin yeni oksijen deposu olacak.
Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve bazı meclis üyeleriyle birlikte alanda inceleme yaparak ağaç dikimine eşlik etti. Bölgenin yeni oksijen deposu olacak ağaçları toprakla buluşturan Taban, mevcut yeşil alanları korurken yeni hayat alanları oluşturmaya da gayret ettiklerini söyledi.
Başkan Taban, “Yaklaşık 3 buçuk dönümlük bir alanda düzenleme, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yaptık. Geri bıraktığımız hafta da bugün itibariyle son bulacak olan 21-26 Mart tarihleri arasında Orman Haftası olarak kutlanıyor. Bugüne de denk gelmesi ayrı bir güzellik oldu. Ağaç ve yeşillendirmeyle ilgili çalışmalara önem verdiğimizi göreve geldiğim ilk günden bu yana ifade ediyorum. Hatta Park Bahçeler Müdürümüze ‘İnegöl içerisinde yeşil görmek değil yeşiller içerisinde bir İnegöl’ görmek istediğimizi ifade etmiştik. Bu hedeflediğimiz nokta. Yeşil alanlarımızı korumak zorundayız, ama bunları aynı zamanda çoğaltmak mecburiyetindeyiz. Ağaç sevgisini, orman sevgisini vatandaşlarımıza aktarmak, bu şuuru oluşturmak zorundayız. Avrupa ortalamasında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7 metrekare. Bu ülkemizde 2,5 metrekare. İnegöl’ümüzde ise Türkiye ortalamasının üzerinde 3,5 metrekare. Tabii ben 7 metrekarenin de üzerinde olmasını arzu ederim. İnsan yeşili gördüğünde pozitif duygularla doluyor. İnşallah biz hem mevcut alanlarımızı koruyacağız hem de yenilerini ilave edeceğiz” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.