Et üretimi süngerleme ile artacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Et üretimi süngerleme ile artacak
#Bursa |
29 Oca 2018 / Pzt 14:56
/ 100 Kez Okundu
| |

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde küçükbaş hayvan sektöründe uygulanan senkronizasyon programı ile işletmelerin kuzu sayısı artarak gelir kaynakları düzenli hale geliyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde küçükbaş hayvan sektöründe uygulanan senkronizasyon programı ile işletmelerin kuzu sayısı artarak gelir kaynakları düzenli hale geliyor.
Yapılan süngerleme yöntemi et üretimini arttırarak üreticinin düzenli hayvancılık yapmasını ve gelirinin yükselmesini sağlıyor. Veteriner Hekim Şeref Aslan, “Bu işletmemizde hayvanların kızgınlığa gelmesi için senkronizasyon yapıyoruz. Ülkemizin şu anda bulunduğu et sıkıntısı ortada, üretic ilerimiz ile birlikte süngerleme yöntemiyle yılda ikiz kez ve düzenli yavru almak için bu programı uyguluyoruz. Bu sayede işletmelerde kâr oranı yükseldiği gibi et verimi ve yavru sayısı da artıyor” diye konuştu.
Aslan, "Senkronizasyon süngerleme yöntemini üretic ilere tavsiye ediyoruz. Fiyatların bu kadar yükseldiği günümüzde bütün üretic ilerin ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve et açığının kapanmasına katkı sağlamaları adına bu yöntemi uygulamalarını istiyoruz" diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.