FIFA’dan Bursaspor’a ret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
FIFA’dan Bursaspor’a ret
#Bursa | Haber Merkezi
10 Oca 2023 / Sal 16:27
/ 552 Kez Okundu
| |

Bursaspor Luka Capan’dan dolayı gelen iki dönem transfer yasağını kaldırmak için başvurduğu FIFA’dan umduğu yanıtı alamadı. FIFA davada arabuluculuğu kabul etmediğini Bursaspor’a bildirdi. Bursaspor bu nedenle yasağı kaldırmak için başvurduğu CAS’ın vereceği dava tarihini beklemeye başladı.

Bursaspor’a FIFA’dan beklediği olumlu yanıt gelmedi.
ARABULUCULUĞA KARIŞMIYOR
Yeşil Beyazlı kulüp Luka Capan konusunda FIFA’nın verdiği iki dönem transfer yasağını kaldırma için yaptığı başvuruya olumsuz yanıt aldı. FIFA Bursaspor’a sportif disiplin cezalarında arabuluculuk için herhangi bir şekilde davaya dahil olmayacaklarını bildirdi. FIFA’dan umduğu olumlu yanıtı alamayan Bursaspor, merkezi İsviçe’de bulunan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) daha önce yapılan başvuruya istinaden vereceği duruşma tarihini beklemeye başladı.
CAS’A AVUKAT İSİMLERİ VERİLDİ
Bursaspor arabuluculuk davasında kulübü temsil edecek avukatları belirleyerek CAS’a bildirdi. Arabuluculuk davasına katılmayı kabul eden Luka Capan’ın temsilcileri de avukatlarının isimlerini CAS’a iletti. Bursaspor CAS’tan olumlu yanıt alması halinde transfer yasağını kaldıracak. FIFA, Luka Capan’a ödeme yükümlülüklerini yerine getirmediği için Bursaspor’a disiplin cezası hükümlerini uygulayarak iki dönem kalıcı transfer yasağı cezası vermişti. Futbolda ara transfer dönemi 12 Ocak’ta başlatacak ve 8 Şubat’ta sona erecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.