Gemlik Belediye Başkanından İnegöl Tepkisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gemlik Belediye Başkanından İnegöl Tepkisi
#Bursa |
03 Şub 2018 / Cmt 12:15
/ 23.464 Kez Okundu
| |

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İnegöl’ün il olması ile alakalı sarf ettiği sözler tepki çekti.


Balıkpazarı kahvehanelerinde kanun hükmünde kararname ile ortaya çıkan spekülasyonlara ve vatandaşların kafalarında beliren sorulara cevap vermek için düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve yetkililer katıldı. Yılmaz, "Gemlik’in deprem riski İnegöl’ün il olmasından daha mı önemsiz? İnegöl İl olsa ne olur, olmasa ne olur? AK Parti zaten hizmet ve yatırımlarını devam ettiriyor" dedi.


Gemlik’in taşınmayacağını, yerinde dönüşeceğini bir kez daha vurgulayan Refik Yılmaz, "Gemlik taşınacak olsa 24 milyon liralık kapalı pazar yeri, Perşembe Pazarı, okullar, spor salonları gibi yatırımları neden yapalım? Alt yapı ve üst yapı yatırımlarını neden devam ettirelim? Gemlik merkezinde neden ruhsat verelim? AK Parti 2005 yılında iskeleden tamir ve tahliye işlemlerini yasaklamış, şehir içinde tırların dolaşmasını engellemiş bir parti iken, bu bölgelerin liman bölgesi olacağı nereden çıkıyor?" dedi.


Eski Terme kaplıcasının Büyükşehir Belediyesi tarafından termal tesis olarak yapılacağını, bu nedenle restore edilen Balıkpazarı Hamamı’nın da kültür merkezi olarak hizmet vereceğini anlatan Refik Yılmaz, Paşa Konağı yanındaki eski jandarma lojmanının da yıkılıp sağlık ocağı yapılacağını kaydetti. Cihatlı Mahallesi’nde yapılan 1400 konutlu toplu konut hamlesinde ilk etap yerleşimin mayıs ayında yapılacağını, Engürücük’e 60 adet, Çukurbahçe’ye 20 adet, Hastane çamlık mevkiine de 18 adet toplu konut yapıldığını belirten Yılmaz, okullar, sağlık ocakları ve camilerin de belediye tarafından yapıldığını hatırlattı. Bu binaların yarısının satılacağını, yarısının da takas yoluyla maliyetine verileceğini belirten Refik Yılmaz, "Gemlik bina bazlı yerinde dönüşecek" diye konuştu.


Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da konuşmasına, Gemlik’in deprem riski gerçeği, fay hattı, sağlıksız zemini ve zeytinliklerle çevrili olmasına temas ederek, "İnsan odaklı çözümler üretiyoruz. Gemlik olduğu yerde duracak. Gemlik hiçbir yere taşınmıyor. Yeni imar alanı açıyoruz. Gemlik’e deprem riskine karşı güçlü konutlar kazandıracağız. Bizi zeytin düşmanı yaptılar. Oysa Ak Parti iktidara geldiğine 90 milyon zeytin ağacı varken, biz bunu 180 milyon ağaca çıkardık. Depremde bir tek insanımızın bile burnu dahi kanamasın istiyoruz. Zaten 280 hektarlık alana Gemlik’in bir mahallesini bile taşıyamazsın. Bunlar spekülasyondur. Gemlik yerinde dönüşürken, yeni imar alanlarında da güçlü konutlar üreteceğiz" diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.