Güneşin suya kavuştuğu an böyle görüntülendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Güneşin suya kavuştuğu an böyle görüntülendi
#Bursa |
12 Mar 2018 / Pzt 10:56
/ 169 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin birçok yerinden gelen doğa ve fotoğraf tutkunları, 11 Mart Pazar günü İznik Gölü’nde, güneşin Karsak Boğazı’ndan suya kavuşarak batışını izlemek üzere Çakırca sahiline akın etti

Türkiye’nin birçok yerinden gelen doğa ve fotoğraf tutkunları, 11 Mart Pazar günü İznik Gölü’nde, güneşin Karsak Boğazı’nd an ank" title="suya" href="/tag/suya/">suya kavuşarak batışını izlemek üzere Çakırca sahiline akın etti.
İznik Kaymakamlığı, Belediye ve İznik Fotoğrafçılar Derneği’nin (İZFOD) katkılarıyla yapıl an "Gün batımı şenliği" Çakırca köyü muhtarlığının ev sahipliğinde gerçekleşti.
Etkinliğe İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başk anı Osm an Sargın, J andarma Komut anı Üsteğmen Tuncay Doğ an, Çakırca Köyü Muhtarı Zeki Bayrak katıldı. Çakırca Sahil Parkı’nda yapıl an gün batımı etkinliği, İZHALKDAN’ın halk oyunları d ansları ile renklendi. Fotoğraf tutkunları, "İznik’i hiç bu kadar güzel görmemiştik. İns anları çok samimi, fotoğraf çekerken elinden gelen yardımı yaptılar. Burada olmakt an çok mutlu olduk" dediler. İznik Fotoğrafçılar Derneği Başk anı Metin Emre de, "Bugün bu zam anlarda güneşin ank" title="suya" href="/tag/suya/">suya ank" title="kavuştuğu" href="/tag/kavustugu/">kavuştuğu an dediğimiz ekinoksu yaşıyoruz. Etrafı dağlarla kaplı ol an İznik Gölü’nün sadece bir bölümünde yer al an boğazd an Mart ve Ekim aylarında güneş ank" title="suya" href="/tag/suya/">suya batıyor izlenimi veriyor" dedi.
İznik, dünyadaki en güzel 5 gün batımınd an biri ol an ekinoks döneminin ilkini pazar günü yaşadı. Yılda iki kez tekrarl an an bu doğa olayının ikincisi ve sonuncusu ise 3-10 Ekim tarihlerinde yaş anacak. Dünya üzerindeki belirli göllerde nadiren görülebilen bu doğa olayında güneş suyun içine batar gibi bir izlenim veriyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.