HDP’li Vekil Yangına Körükle Gidiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
HDP’li Vekil Yangına Körükle Gidiyor
#Bursa |
11 Eyl 2015 / Cum 11:17
/ 5.105 Kez Okundu
| |

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde terörü protesto eden grup ile HDP’liler arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. Polis kavgaya karıştığı iddiasıyla 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Yenişehir'de dün gece terörü protesto eden grup HDP ilçe binasına yürüyünce gerilim yaşanmış iki grup arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavgada bazı işyerlerinin camlarının kırılmıştı.

TAKVİYE POLİSLER GELDİ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen aileler ile mevsimlik işçilerin yoğun olduğu Yenişehir'de önceki gece yaşanan gerilim gece de devam etti. Bursa ve Sakarya Emniyet Müdürlüklerinden takviye ekiplerin gönderildiği ilçede, akşam saatlerinde toplanan 400 kişilik kalabalık Heykel'den, Saat Kulesi'ne yürüdü.

BARİKAT KURULDU, BAŞKAN KONUŞTU AMA...

Bu sırada HDP ilçe binasının yer aldığı Saat Kulesi yakınlarında HDP'li 200 kişiden oluşan grup toplanınca polis ve jandarma taraflar arasında barikat kurdu. Olay yerine gelen Yenişehir'in Ak Partili Belediye Başkanı Süleyman Çelik görüştüğü grupları ikna edemedi.

5 KİŞİ YARALANDI

Bir birbirlerine taş atan karşıt görüşlü iki gruba polis biber gazı ve TOMA'lar ile müdahale etti. Olaylar sırasında nereden ateşlendiği henüz belirlenemeyen saçmalarla yaralanan 5 kişi Yenişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

YANGINA BENZİNLE GİDİYOR

Bir çok taraftan aklı selim davranılması, provokasyona gelinmemesi tarzında açıklamalar yapılırken, HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak mikro blog sitesi twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bursa Yenişehir ilçemiz bugün yine polis destekli saldırıya maruz kaldı. Saldırgan güruhu dağıtmak yerine kendi binasını koruyana gaz atıldı.” – “Emniyetin tavrı ‘İlçe binasına bayrak asılıncaya kadar bu kitle yarın da toplanacak’ oldu. Oysa ki sorun bayrak değil ilçeyi yakmaktır.” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.