İşte Bursa'da ki Suriyeli sayısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşte Bursa
#Bursa | Haber Merkezi
21 Haz 2024 / Cum 16:52
1 dk okuma / 1.920 Kez Okundu
| | |

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Bursa'da geçici koruma statüsünde olan Suriyelilerin sayısının 13 Haziran 2024 itibarıyla 171 bin 540'a düştüğünü duyurdu. Bursa, Türkiye'de en çok Suriyelinin yaşadığı iller arasında 7. sıradaki yerini koruyor. Detaylar haberimizde.

 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, 13 Haziran 2024 itibarıyla Bursa'da geçici koruma statüsünde olan Suriyelilerin sayısını açıkladı. Buna göre, Bursa'da ikamet eden Suriyelilerin sayısı 171 bin 540'a düştü.

Bursa, Suriyelilerin En Çok Yaşadığı İller Arasında İlk Sıralarda

Göç İdaresi Başkanlığı'nın verilerine göre, 30 Mayıs 2024 tarihinde Bursa'daki Suriyeli sayısı 171 bin 577 olarak bildirilmişti. Böylece, Bursa'da ikamet eden Suriyelilerin sayısında hafif bir azalma yaşandığı görüldü. Bursa, Türkiye genelinde en çok Suriyelinin yaşadığı iller arasında 7. sırada yer almaya devam ediyor.

Bu veriler, Bursa'da yaşayan Suriyelilerin sayısının önceki aylara göre düşüş gösterdiğini ortaya koyarken, kentteki demografik yapının değişimini de gözler önüne seriyor. Suriyelilerin yoğunlukta olduğu iller arasında Bursa, ilk sıralarda yer almaya devam ediyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.