İşte koronada Bursa’nın en sıkıntılı ilçeleri!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşte koronada Bursa’nın en sıkıntılı ilçeleri!
#Bursa | Haber Merkezi
20 May 2020 / Çar 16:04
/ 25.670 Kez Okundu
| |

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, Bursa’da koronavirüs vaka sayılarının ciddi oranda azaldığını belirterek, iki ilçedeki sıkıntıya dikkat çekti. İşte o ilçeler...

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, Bursa'da koronavirüsle mücadeledeki son durumu Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'a anlattı.

Kaşıkcı'nın açıklamaları şöyle:

'HIZLI ÇIKTIK HIZLI İNDİK'

"Covid-19 salgınının Bursa'daki yansımaları olarak vaka sayılarımız il genelinde ciddi oranda düşmüş vaziyette. Salgına ilişkin grafiklerimiz Bursa için gayet güzel. Bu da memnuniyet verici. Bursa'da hızlı çıktık, ama aynı hızla da inişe geçtik."

'SOSYAL MESAFEYE UYULMUYOR'

"Maske takma oranı yüzde 50'lerde. Fakat maalesef sosyal mesafeye uymuyorlar. Oysa hiçbir şey bitmiş değil, tehlike henüz geçmiş değil. Tedbirlere aynen uymaya devam etmeliyiz."

'YILDIRIM VE GÜRSU SIKINTILI'

"Covid-19 salgınında en çok vaka görülen bölgeler olarak birkaç sıkıntılı ilçemiz var. Örneğin Yıldırım ve Gürsu bu sıkıntılı ilçeler. Orhangazi bir ara sıkıntılıydı, ama toparlandı. Gürsu ile Harmancık veya Büyükorhan'ı karşılaştırırsak, 10 bin kişide 1 vaka olan dağ ilçelerinde yedide birdeyiz. Keles, Harmancık, Büyükorhan aynı zamanda Yıldırım'ın yedide biri orandalar. Nilüfer'de Yıldırım'ın yarısı kadar vaka var. Bunda, Nilüfer'deki aile ve apartman yapısı çok etkili. Nilüfer'de bir evde oturan sayısı daha az olduğu için daha az bulaş oluyor."

'DAĞ KÖYLERİNDE KORKULAN OLMADI'

"Salgının ilk günlerinde şehirden gidenlerin virüs taşıma ihtimalleri nedeniyle dağ köylerinde yaşayan yaşlı vatandaşlar için riskli bir durum söz konusuydu. Korkulan olmadı, dağ köylerinde de iyiyiz."

'LÜTFEN GEVŞEMEYELİM'

"Diğer ülkeleri takip ediyorum. Örneğin İran'da ikinci atak başladı. Muhtemel gevşeme orada da var. İran şubat sonu-mart başı başladı. 7 Nisan'da pik yaptılar ve düşüşe geçti. Günlük vaka sayıları binin altına düşmüştü, tekrar 2 bin bandına çıktılar. İnşallah olmaz, ama eğer bu gevşemeyle gidersek bizde de yükselir. İran gibi olmak istemiyorsak lütfen gevşemeyelim."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.