İstifa kararı bugün belli olacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstifa kararı bugün belli olacak
#Bursa |
20 Eki 2017 / Cum 11:26
/ 2.293 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Bursa, Ankara ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifalarını en kısa sürede vereceklerine inanıyorum demişti. Dün Bosna-Hersek’te olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bugün Bursa’da istifa ile ilgili kararını netleştirecek.

Bursa, Ankara ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifası isteniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün "Üç belediye başkanımızın istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin hazırlığı içindeler. Aksi takdirde gereği neyse yapılacaktır. İlgili kurumlarımız bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu konuda varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik böyle bir adımın atılması gerektiğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz, bu sıradan bir hareket de değildir, bu bir davadır, bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu davanın nasıl çalıştığını çok iyi bilirler ve gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik. Ben Başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili sorumlu genel başkan yardımcım" demişti.

Dün Bosna-Hersek'te olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bugün Bursa'da istifa ile ilgili kararını netleştirecek.

Başkan Altepe'nin tavrının cuma namazından sonra şekillenebileceği belirtildi.

Altepe'nin istifa talebine karşın bir direnç göstermesinin beklenmediği kendisine yakın kaynaklar tarafından ifade edilmişti. 

Ancak dün akşam saatlerinde hükümete yakın kaynaklardan gelen bilgiler gündeme bomba gibi düştü.

İddiaya göre Başbakan Binali Yıldırım, telefonla Başkan Altepe'yi aradı ve istifa etmesini söyledi. 

Ancak kaynaklar Altepe'nin istifaya sıcak yaklaşmadığını ve direniş sinyali verdiğini bildirdi. 

Siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre Altepe'nin tavrı Bursa'daki sürecin uzayacağına işaret ediyor.

Öte yandan Recep Altepe'nin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek istediği ve bu görüşme gerçekleşmeden istifa etmeyi düşünmediği de öne sürüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Altepe ile görüşmeyi kabul ederse süreç hiç uzamadan noktalanabilir.

AK Parti Genel Merkezi'nden yansıyan son kulis bilgisi ise istifası istenen 3 başkandan ilk önce istifa edenin ilerleyen süreçte bu durumdan karlı çıkabileceği ve başka pozisyonlarda değerlendirilebileceği ancak istifasını geciktirip sona bırakanınsa ilerleyen dönemde pasifize edilebileceği şeklinde.

Kaynak: BURSADA BUGÜN


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.