Kahraman İşletme Sahibi, Mama Sandalyesindeki Çocuğun Hayatını Kurtardı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Bursa | İHA
07 Mar 2024 / Per 10:26
/ 4.007 Kez Okundu
| |

Bursa'da bir kafeteryada mama sandalyesinde oturan bir çocuk, boğazına takılan kurabiye nedeniyle nefes alamaz hale geldi. Panik yaşayan anne imdadına yetişen işletme sahibinin Heimlich manevrası ile minik çocuğun hayatını kurtardı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, kahraman işletme sahibi herkesi duygulandırdı.

Bursa'da bir kafeteryada mama sandalyesinde oturan bir çocuk, boğazına kurabiye takılınca ölüm tehlikesi yaşadı. Çocuğun nefes alamadığını fark eden anne panik içinde bağırmaya başlayınca, işletme sahibi yetişti. Heimlich manevrasıyla minik çocuğun hayata dönmesine vesile olan işletme sahibinin o anları anlattı. Hayat kurtaran hareket de güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay Yıldırım'da Yaşandı

Olay, Yıldırım ilçesinde bir kafeteryada gerçekleşti. Arkadaşları ve çocuğuyla kafeye gelen anne, çay ve kurabiye sipariş etti. Mama sandalyesinde oturan minik çocuk ise annesinin arkadaşlarıyla sohbete dalmasını fırsat bilip masadaki kurabiyeye uzandı. Kurabiyeyi ağzına atan çocuk bir süre sonra nefes alamamaya başladı. Durumu fark eden anne panik içinde çocuğunu kucağına alıp bağırmaya başladı.

İşletme Sahibinden Hayat Kurtaran Müdahale

Bu esnada soğukkanlılığını koruyan işletme sahibi Sedat Kapan, küçük çocuğu kucağına alarak Heimlich manevrası uyguladı. Nefes borusuna takılan kurabiye çıktıktan sonra nefes almaya başlayan çocuk herkesi rahatlattı. Annenin panik anları ve işletme sahibinin hayat kurtaran müdahalesi ise güvenlik kamerasına kaydedildi.

Sedat Kaplan: "Müşterime Yardımcı Olabildiğim İçin Mutluyum"

Sedat Kaplan, müşterisine yardımcı olabildiği için mutluluk duyduğunu ifade ederken şunları söyledi:

"Olay yaşandığı anda tezgahtaydım. Çalışan arkadaşlar müşterilerle ilgilenirken, birden gürültü koptu. Bende hemen dışarı çıkıp ne olduğuna baktım. Anne çocuğuna sarılmış ve kısa süreli şok yaşadı. Hemen yaklaşıp ne olduğunu anlamaya çalıştım. Çocuğun boğazına bir şey takıldığını ve nefes alamadığını söyleyince müsaade alıp kucağıma aldım. Ardından Heimlich müdahalesi yaptım. Boğazına takılan şey çıkınca nefes almaya başladı."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.