Kurs Değil Akademi
#Bursa |
25 Mar 2018 / Paz 12:51
/ 200 Kez Okundu
| |

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesindeki Resim Sanat Eğitimi Kursu, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girmek isteyenlere adeta bir akademi oluyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesindeki Resim Sanat Eğitimi Kursu, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girmek isteyenlere adeta bir akademi oluyor.
Osmangazi Belediyesi’nin yeni hizmete açtığı Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden OSMEK Resim Sanat Eğitimi Kursu, her yaştan insanı bir araya getirerek resim sanatının inceliklerini öğretiyor. Kendisi de meslek edindirme kurslarına devam edip Güzel Sanatlar Fakültesi’ne giren, ardından OSMEK’te eğitmenliğe başlayan Pınar Kaya, Resim Sanat Eğitimi Kursu’nu ‘akademi’ olarak tanımlıyor. Kursiyerlerin bir bölümü çizgilerle, boyalarla yeteneklerini ortaya çıkarıp rahatlarken, bir kısmı da bu alanda üniversite eğitimi alabilmek için uğraşıyor.
OSMEK kurslarında eğitim aldıktan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girip birincilikle mezun olduğunu anlatan eğitmen Pınar Kaya, “5 yıl kursiyerlik yaptım. Kurstan aldığım bilgilerle Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazandım. Okulu da birincilikle bitirdim. Bu kurslarda çalışmayı çok seviyorum. 22 öğrencimiz var. Güzel Sanatlar’a girmek isteyenleri burada hazırlayabiliyoruz. Burayı akademi olarak görüyorum. Çok yetenekli öğrencilerimiz var” dedi.
Kursiyerlerden 66 yaşındaki Cevat Tunca da emeklilik zamanlarını OSMEK’te değerlendirdiğini belirterek, “Resim yapmaya ilgim vardı ve ilk kez bir kursa geldim. Bu tesis çok güzel, evime de yakın. Keşke daha önce başlasaydım. Zamanım çok güzel geçiyor” derken, Nazmiye Değirmenci ise, “Çocukluktan beri içimde vardı bu heves ama hep yarım kaldı. Çocuklarım büyüyünce gelme fırsatım oldu. Keşke erken başlasaydım. İleride sergi açabilirim. Çocuklarıma, torunlarıma hatıra kalır yaptıklarım. Hanımlar bu kurslara mutlaka gelmeli. Çalıştıkça herkes bir şeyler yapabilir. Boş vakitlerini değerlendirirler, stres atarlar. Arkadaşlık ortamı da çok güzel” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.