Osmangazi’de dereye düşen 2 Kangal köpeği itfaiye gelmeden önce tesadüfen olay yerinden geçen sahibi kurtardı. O anlar kameraya yansıdı.
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde ilginç ve duygulandıran bir olay yaşandı. Tarihi Temenyeri Köprüsü çevresindeki derede mahsur kalan 2 Kangal cinsi köpek, duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine fark edildi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kurtarma hazırlığı yaparken, sürpriz bir gelişme yaşandı.
TESADÜFEN ORADAN GEÇEN SAHİPLERİ KÖPEKLERİNİ GÖRDÜ
O esnada olay yerinden geçen bir vatandaş, kalabalığı görünce durumu merak etti. Dereye baktığında, aşağıdaki köpeklerin kendi köpekleri olduğunu fark etti.
Hiç düşünmeden paçalarını sıvayan adam, dereye inerek köpeklerine ulaştı. Sevinçle sahibine koşan Kangal köpeklerinin mutluluğu ise cep telefonu kameralarına yansıdı.
KÖPRÜDEKİLER OPERASYONU FİLM GİBİ İZLEDİ
Sahibini gören köpeklerin tepkisi çevredeki vatandaşları hem şaşırttı hem gülümsetti. O anlara tanıklık eden vatandaşlar, kurtarma anını adeta film izler gibi takip etti.
İTFAİYE EKİPLERİ OLAYI YAKINDAN TAKİP ETTİ
Olay yerinde hazır bulunan itfaiye ekipleri, müdahale etmeden hayvanların güvenli şekilde çıkarıldığını görünce durumu gözlemleyerek süreci tamamladı.
O anları anlatan vatandaşlar, “Saatlerdir oradalar, biz de arayıp yardım istedik. Neyse ki sahibi denk geldi de kendi çıkardı.” ifadelerini kullandı.
KİMLİKSİZ HAYVANLAR BARINAĞA GİDEBİLİRDİ
Vatandaşlar, hayvanların sahibi tarafından zamanında fark edilmesinin şans eseri olduğunu vurgulayarak, evcil hayvanlara kimlik takılması gerektiğini dile getirdi:
“Kimliksiz olsalar belki de barınağa gönderileceklerdi.”