Nilüfer Meclisi’ne kadınlar ve şehitler damgası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Nilüfer Meclisi’ne kadınlar ve şehitler damgası
#Bursa |
08 Mar 2018 / Per 12:02
/ 99 Kez Okundu
| |

Nilüfer Belediyesi’nin aylık olağan meclis toplantısına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin Harekatı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü damga vurdu

Nilüfer Belediyesi’nin aylık olağan meclis toplantısına Türk Silahlı Kuv vetleri’nin Afrin Harekatı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü damga vurdu.
Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında toplanan mecliste gündeme geçilmeden önce Türk Silahlı Kuv vetleri’nin Afrin’e yaptığı harekatta şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Birçok madde ve önergenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de gündeme geldi. Başkan Mustafa Bozbey, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan metni okudu. Başkan Bozbey’in okuduğu metinde, “Kadınlar, eşitliğinin sağlandığı bir dünyayı kurmak, ekonomik, kültürel, toplumsal ve siyasal alanlarda hak ettikleri yeri alabilmek için uzun yıllar mücadeleler verdi, bedeller ödedi. İlmek ilmek örülen mücadele, birçok kazanımı beraberinde getirdi. Bununla birlikte kadınlar, mücadele etmekten vazgeçmedi. Şartlar ne olursa olsun, yüzlerce yıllık birikimi ile kadın mücadelesi umudunu ve ısrarını hiç yitirmedi. İçinde bulunduğumuz dönemde de kadına yönelik baskılar ve şiddet artarken kazanılmış yasal haklar geri alınmaya çalışılırken, kadınlar sessiz kalmayıp uğradıkları şiddeti duyuruyor, mücadele ile kazandıkları haklarına sahip çıkıyor. Kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, şiddetsiz, savaşsız, barış içinde bir dünya ve ülke için seslerini yükseltmeye, dayanışmayı büyütmeye devam ediyor” dedi.
Toplantıda CHP ve AK Parti Grup sözcüleri de kadınların gününü kutlayarak, yaşanan şiddet olaylarının son bulmasını istedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.