Nilüferli kadınlar mantar üretimine başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Nilüferli kadınlar mantar üretimine başlıyor
#Bursa |
09 Oca 2018 / Sal 15:24
/ 102 Kez Okundu
| |

Nilüfer Belediyesi’nin açtığı mantar yetiştiriciliği eğitimini tamamlayan kadınlar üretime geçmeye hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi’nin açtığı mantar yetiştiriciliği eğitimini tamamlayan kadınlar üretime geçmeye hazırlanıyor.
Nilüfer Halk Eğitim Merkezi ve Ertuğrul Mahallesi Kadın Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen “ mantar yetiştiriciliği eğitimi” 192 saatlik eğitimin ardından tamamlandı. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen eğitimi başarıyla tamamlayan 14 kadın kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, üretimin önemine dikkat çekti. Türk toplumunun, en önemli özelliklerinden birinin üretkenlik olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, bunun aksine son yıllarda üretimden çok, tüketim toplumu haline gelindiğini vurguladı.
Üreten toplumun geleceğe güvenle bakabilen bir toplum olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Üretimden yana tavır koyan toplumların belirli bir refah seviyesine ulaştığını görüyoruz. Bunu başaran toplumlar, geleceğe güvenle bakan toplumlardır. Bunun için üretici olmak ve üretenleri desteklemek zorundayız. Nilüfer Belediyesi olarak bu anlayışla yıllardır kırsal alanlardaki üretimi destekledik, desteklemeye devam edeceğiz. Kadın derneklerinin kurulmasına öncülük ettik ve onlara her zaman destek olduk. Kadınlar, üretimin içinde mutlaka var olmalı. Bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Bozbey, üretimin olmadığı, tamamen tüketimin olduğu toplumlarda da sosyal dengelerin bozulduğuna, seviye farklarının oluştuğuna ve kaosların yaşandığına dikkat çekti.
Ertuğrul Mahallesi Kadın Derneği’nin önemli bir görev üstlendiğini belirten Başkan Bozbey, kadınların üreteceği mantarları pazarlama konusunda da Nilüfer Belediyesi olarak destek olacaklarını söyledi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Zor bir eğitimi başarıyla tamamladıklarını ifade eden Nilüfer Halk Eğitim Merkezi hocası Mahmut Bayram, Türkiye genelinde bu eğitimin ikincisini Nilüfer’de vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bayram, “ İnsanlarımız, genelde üretmeye alışkın değiller. Maalesef tüketici olarak alıştırılmışız. Mantarcılık gibi teknik bir konuda kadınların eğitimi başarıyla tamamlaması çok önemli. İstiridye mantarı Türkiye’de maalesef tanınmıyor. Biz, bunun öncülüğünü yapmak istiyoruz” dedi.
Desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür eden Ertuğrul Mahallesi Kadın Derneği Başkanı Saadet Gönülsüz de, “Kursumuz bitti, şimdi bu işi ilerletme zamanı” dedi.
Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Mahmut Bayram ile birlikte kursiyerlere sertifikalarını verdi.
Sertifikalarını alan kadınlar mantar yetiştiriciliği yapmak için ilk adımı attıklarını, bundan sonra da üretime geçeceklerini belirttiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.