Oryantiring il şampiyonası kupaları sahiplerini buldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Oryantiring il şampiyonası kupaları sahiplerini buldu
#Bursa |
05 Mar 2018 / Pzt 12:15
/ 98 Kez Okundu
| |

Bursa Okul Sporları Oryantiring Gençler İl Birinciliği müsabakaları İnegöl Belediyespor ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Bursa Okul Sporları Oryantiring Gençler İl Birinc iliği müsabakaları İnegöl Belediyespor ev sahipliğinde gerçekleştir ildi. 16 okuldan 160 öğrencinin katıldığı yarışmanın ardından, dereceye giren sporculara kupaları düzenlenen törenle takdim ed ildi.
Bursa Okul Sporları Oryantiring Gençler İl Birinc iliği müsabakaları, İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştir ildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu işbirliğinde yapılan müsabakalar, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonu ile Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde gerçekleştir ildi.
İnegöl’den de Turgutalp Anadolu Lisesi 4 kiş ilik takım olarak müsabakalara katılırken, ferdi olarak da Sosyal B ilimler Lisesi 2 sporcu ve Yenice Abdurrahman Öztarhan Anadolu Lisesi 1 öğrenci ile müsabakalarda yer aldı. Bir doğa sporu olan ve koşarken düşüneb ilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyab ilmek, haritayı üç boyutlu düşünmeyi kapsayan oryantring sporunun il birinc iliği müsabakaları, başladı. Yarışmanın tamamlanmasının ardından Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü Konferans Salonunda ödül töreni düzenlendi.
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, "İnegöl Belediyesi olarak yaklaşık 14 branşta gençlerimize spor yaptırıyoruz. Bunlardan bir tanesi de oryantiring. Biz oryantiring sporuna başlayalı henüz 1 yıl oldu. Bu 1 yılda oldukça fazla mesafe kat ettik. Bugün de Bursa Okul Sporları Oryantiring Gençler İl Birinc iliği bölge şampiyonası müsabakalarını İnegöl’de yapıyoruz. Katılan tüm sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kend ilerine bundan sonraki spor yaşamlarında da başarılar d iliyorum. Mayıs ayında İnegöl’de Oryantiring Türkiye şampiyonası yapılacak. Bugün 160 sporcu katıldı bu müsabakaya. Türkiye Şampiyonasında da bin 500 sporcuyu konuk edeceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından protokol üyeleri dereceye giren sporculara hediyeleri ve kupalarını takdim etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.