Osmangazi’de asker adayları vatan nöbetine uğurlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Osmangazi’de asker adayları vatan nöbetine uğurlandı
#Bursa |
03 Mar 2018 / Cmt 11:22
/ 178 Kez Okundu
| |

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk ordusunun Afrin’de zafere doğru ilerlediğini belirterek, “Bütünlüğümüzü ve bayrağımızı hedef alan hainlerin hepsi temizlenecek” dedi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türk ordusunun Afrin’de zafere doğru ilerlediğini belirterek, “Bütünlüğümüzü ve bayrağımızı hedef alan hainlerin hepsi temizlenecek” dedi.
Mart ayında vatanî görevlerini yapmak üzere birliklerine gidecek asker adayları için Osmangazi Belediyesi tarafından bir uğurlama programı düzenlendi. Soğanlı Kültür Merkezi’nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda coşku yaşandı. Mustafa Dündar, askere gidecek gençlerle ve aileleriyle bir araya geldiklerini belirterek, “Böyle hassas bir dönemde vatanî vazifelerini yapacak evlatlarımızın Rabbim yardımcısı olsun. İnşallah sağ salim gider, aynı şekilde ailelerinize kavuşursunuz. Sizlerin varlığınız, oralara gitmeniz düşmana korku veriyor. Bu düşünce ve inançla, bu millet hiçbir zaman yenilmez, bu bayrak hiçbir zaman gönderden düşmez. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.
Türk milletinin tarihin her döneminde dünyanın her tarafına barış, huzur ve adalet için gittiğini kaydeden Başkan Dündar, “Suriyeliler diyor ki; ‘Biz Türkleri bekliyorduk ve geldiler’. Aynısını Bosna’da da gördük. Bosna’da nerede bir sıkıntı varsa Türkler oraya gitti. Dünyanın her tarafında aynı düşünce hakim. Gönül coğrafyasında beklenti fazla olunca omuzlarımızdaki yük de ağır oluyor. 80 milyon olarak sadece Türkiye’yi değil, aynı zamanda bir inancı da savunuyoruz. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettikten sonra ‘Haçlı hiçbir zaman emellerinden vazgeçmez. Gün gelir bunlar yine İstanbul’u almak isterler” diyerek Çanakkale Boğazı’na Kilitbahir Kalesi’ni yaptırıyor. 465 sene sonra bu dediği çıkıyor. 7 düvel Çanakkale’ye geliyor. Elhamdülillah Türk Milleti, haçlıların bu emellerini Çanakkale’nin soğuk sularına gömüyor. Ama bunlar yine vazgeçmiyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi de o emellerin başka bir tezahürü. Fakat, bu millet yeniden ayağa kalktı. Tek yumruk olarak, 80 milyon asker olarak bu hain saldırıyı püskürttü” dedi.
Türk milletinin tarih boyunca mücadele içinde olduğunu kaydeden Dündar, “Bu mücadelemiz hep devam edecek. Şu anda kendi savunma silahlarımızla 80 milyon askeriz. Bunu bütün dünyaya gösteriyoruz. Askerin olduğu yere düşman yan bile bakamaz. Ordumuz, şu anda terör örgütlerine ve arkasındaki güçlere karşı Afrin’de zafere adım adım yaklaşıyor. Sınırlarımız dışında bizleri hedef alan, bütünlüğümüzü, dirliğimizi, birliğimizi ve bayrağımızı hedef alan hainlerin hepsi temizlenecek” diye konuştu.
Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu da, Türk milletinin ordusuyla bir bütün olduğu önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bir kez daha 7 düvele karşı mücadele ettiğimiz bir süreç yaşıyoruz. Bu mücadelede asil bir milletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Yaşlısıyla genciyle Türk Milleti’nden çok büyük teveccüh görüyoruz. Sadece askeri, polisi değil, gerektiğinde söz konusu vatansa 80 milyonun tamamı şehadet şerbetini içmeye hazır. Böyle bir milletiz. Dünyayı korkutan da işte bu” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.