Osmangazi’den Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Malzemesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Osmangazi’den Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Malzemesi
#Bursa |
07 Mar 2018 / Çar 15:55
/ 156 Kez Okundu
| |

Osmangazi Belediyesi, Osmaniye’de bulunan Bayırbucak Türkmen Kampı’nda kalan Bayırbucak Türkmenleri için toplanan insani yardım malzemelerinin ilk bölümünü bölgeye gönderdi

Osmangazi Belediyesi, Osmaniye’de bulunan Bayırbucak Türkmen Kampı’nda kalan Bayırbucak Türkmenleri için toplanan insani yardım malzemelerinin ilk bölümünü bölgeye gönderdi.
Suriye’de yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle büyük bir insanlık dramı yaşanırken, Osmangazi Belediyesi iç savaşta zarar gören Bayırbucak Türkmenleri’nin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için harekete geçti. Osmangazi Belediyesi, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ile Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe Teşkilatı’nın katkılarıyla toplanan yardım malzemelerinin öncelik taşıyan ilk bölümü, Osmaniye’deki kamplarda kalan Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım malzemeleri yola çıkmadan önce Doğanbey Otoparkı’nda tören düzenlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Cihangir Kalkancı, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende okunan dualarla birlikte yardım malzemeleri Osmaniye’ye gönderildi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yardım malzemelerinin gönderilmesi adına düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Türkiye, tarihte olduğu gibi ülkemizi, devletimizi ve milletimizi hedef alan saldırılara karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadelesini sürdürmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu millet yeniden tek yumruk oldu. Ülke içerisindeki hainleri ve teröristleri temizledi. Hainler, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için değişik yerlerde çalışmalarını sürdürmektedirler. Afrin’de olduğu gibi ülkemize kast etmek için çalışmaktadırlar. Bu ülke tarihteki gibi tek yumruk olarak ülke içerisindeki ve dışarıdaki teröristlere karşı gerekeni yapıyor. Bugün kahraman Mehmetçiğimiz de Afrin’de emin adımlarla yürüyerek bölgeyi teröristlerden temizlemekte. Allah askerimizi muzaffer eylesin. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar versin” dedi.
“Avrupa’nın gerçek yüzünü gördük”
Avrupa ülkelerinin Suriye’de yaşanan drama seyirci kaldığına vurgu yapan Başkan Dündar, “Suriye’de yaklaşık 6 yıldır devam eden iç savaş ve bölgedeki huzursuzluk, üç buçuk milyon Suriyelinin ülkemize göç etmesine neden oldu. Çağdaş, demokrat ve insancıl görünen dünya, Suriyeli bu mazlumlara kapılarını kapadı. Geçtiğimiz günlerde Danimarka’nın Iraklı küçük kız çocuğu ve annesine sahip çıkmış gibi görünüp şovunu yaptıktan sonra sınır dışı ettiğini gördük. İşte Avrupa’nın gerçek yüzü bu. Biz ise bu mazlumları kardeşimiz olarak görüyoruz ve elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Özellikle Bursa her dönem başı sıkışmış olan insanlara kapılarını açmış bir şehir. Bugün de Bursa’dan Bayırbucak Türkmenlerimiz için yardımlarımızı gönderiyoruz. Katkısı olanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.
70’den fazla yardım tırı
Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak 2012 yılından bu yana gerek Suriye’deki gerekse Türkiye’de kalan mülteciler için yardım kampanyaları düzenlediklerini ifade ederek, “Bugüne kadar 70’den fazla yardım tırıını Suriye’ye ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kalan mülteciler için gönderdik. Asıl hedef Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi Afrin’i teröristlerden temizlendikten sonra ilk olarak 350 bin Afrinli’nin yeniden evlerine yerleştirilmesi. Ülkemizdeki Suriyeli misafirlerimizin ülkelerine dönmelerini sağlayacağız” dedi.
MHP Osmangazi İlçe Başkanı Cihangir Kalkancı da yaptığı konuşmada, “Osmaniye’deki kampta kalan yaklaşık 12 bin Bayırbucak Türkmeni kardeşimiz için toplanan insani yardım malzemelerinin ilk bölümünü yola çıkartıyoruz. Öncelik taşıyan bu yardım malzemelerinin bölgeye ulaşmasının ardından diğer yardım malzemelerini de Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.