"Science Expo" iddialı geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Bursa |
21 Kas 2017 / Sal 11:28
/ 123 Kez Okundu
| |

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi hedefiyle projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, dünya çapında ses getirecek bir bilimsel faaliyete daha imza atmaya hazırlanıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi hedefiyle projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, dünya çapında ses getirecek bir bilimsel faaliyete daha imza atmaya hazırlanıyor.
Bu yıl 7’ncisi yapılacak Bursa Bilim Şenliği bundan böyle “Science Expo" adıyla anılacak. “Geleceğin Teknolojileri” ana konseptiyle, 26 - 29 Nisan 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. “Science Expo” kapsamında akıllı uygulamalar, yazılım mühendisliği, arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, robotlar, endüstri 4,0, biyoteknoloji ve yapay zekâ alt başlıkları Bursa’nın marka faaliyetine değer katacak.
Toplam 110 bin lira para ödüllü proje yarışmasında başvurular alınmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumları desteği ile tüm Türkiye’deki okullarda ve üniversitelerde proje yarışmasının çağrısı yapıldı. Bu yıl yarışma kategorisine geçtiğimiz yıllardan farklı olarak “3 boyutlu Tasarım ve Mühendislik” kategorisi eklenirken, 6 kategoride yapılacak yarışmada finale kalan 50 proje “Science Expo” süresince sergilenmeye hak kazanacak.
Finale kalan projeler, alanında uzman jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilecek. Yarışma kapsamında dereceye girenlerin dışında finale kalan tüm projelere 500 lira para ödülü dağıtılacak. Proje yarışması başvuruları www.sciencexpo.org adresinden 30 Mart 2018 tarihine kadar yapılabilecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.