SEGE Koltuk Fabrikası İşçileri Sendikal Hakları İçin Eylemde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
SEGE Koltuk Fabrikası İşçileri Sendikal Hakları İçin Eylemde
#Bursa | Haber Merkezi
11 Haz 2024 / Sal 15:42
2 dk okuma / 10.678 Kez Okundu
| |

SEGE Koltuk Fabrikası işçileri, Türk Metal Sendikası'na üye olmaları gerekçesiyle işten çıkarılmalarını protesto etmek amacıyla fabrika önünde eylem yaptı.

600 işçinin çalıştığı SEGE Koltuk Fabrikası'nda, Mayıs ayında Türk Metal Sendikası'na üye olmaya başlayan işçilerden 15'i, 2 Haziran itibarıyla işten çıkarıldı. İşçilerin sendikaya üye olmaları nedeniyle baskı gördükleri ve işten çıkarmaların devam edeceği öğrenildi.

"İçeride Büyük Bir Baskı Var"

SEGE Koltuk Fabrikası'ndan sendikaya üye olduğu için işten çıkarılan Semih Deniz, “Mayıs ayında başladığımız bu onurlu mücadelede, işverenimiz tüm üye olmaya kalkan arkadaşlarımızın işine son verdi. İçeride büyük bir baskı var ve arkadaşlarımız işlerini huzurlu bir şekilde yürütemiyor. 15 işçi çıkarıldı ve işten çıkarılmaların devam edeceği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

"İşveren, Türk Metal’e Üye Olmayı Engelledi"

Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Erdinç Sazbiçer, SEGE Koltuk Fabrikası'nın imara aykırı kurulduğunu belirterek, "En temel anayasal hakkımız olan sendikal örgütlenme hakkımız için buradayız. Yasaları hiçe sayan işveren anlayışına karşı, sendikasını savunan SEGE Koltuk emekçileriyle dayanışma içindeyiz. İşveren, SEGE emekçilerinin Türk Metal’e üye olmasını engelledi ve mevcut üyelerimizin iş akitlerini feshetti” dedi.

"Sendikal Örgütlenme Anayasal Bir Haktır"

Sazbiçer, sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, “Bir işçinin en temel hakkı sendikaya üye olmaktır. SEGE Koltuk işçileri de bu haklarını kullanarak Türk Metal’e üye oldu. İşveren, Türk Metal’in yetki almasını önlemek için işçilerin örgütlenme hakkını engellemeye çalıştı. Biz engel tanımayız çünkü mücadelemiz emek ve ekmek mücadelesidir. İşçiyiz, haklıyız ve kazanacağız” dedi.

"Uzlaşmaya da, Mücadele Etmeye de Hazırız"

SEGE Koltuk Fabrikası önünden işverene seslenen Sazbiçer, “Gelin uzattığımız eli sıkın, yanlıştan dönün ve baskıyı durdurun. İşçilerin özgür iradesine saygı duyun. Biz uzlaşmaya da mücadele etmeye de hazırız. Anayasal örgütlenme hakkımızı sonuna kadar savunmalıyız. Bir adım geri atmadan, başladığımız işi alnımızın akıyla bitirmeliyiz. Yeter ki direnin, birlik olun. O zaman emin olun ki: Biz kazanacağız” diyerek, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ’ın sözlerini de iletti.

SEGE Koltuk Fabrikası işçilerinin sendikal hakları için başlattığı bu eylem, işçi hakları ve sendikal özgürlükler konusundaki mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. İşçilerin, anayasal hakları olan sendikalaşma hakkını savunmak için verdikleri bu mücadele, diğer işyerleri için de bir örnek teşkil ediyor.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.