“Şehrim 2023 otobüsü” İle Bursa’nın geleceği Bursalılara sorulacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Şehrim 2023 otobüsü” İle Bursa’nın geleceği Bursalılara sorulacak
#Bursa |
10 Mar 2018 / Cmt 11:30
/ 334 Kez Okundu
| |

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından refah seviyesi yüksek şehirler oluşturmak maksadıyla hayata geçirilen "Şehrim 2023" projesi kapsamında hazırlanan otobüslerden biri Bursa’ya geliyor

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından refah seviyesi yüksek şehirler oluşturmak maksadıyla hayata geçirilen "Şehrim 2023" projesi kapsamında hazırlanan otobüslerden biri Bursa’ya geliyor.
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Anadolu’nun iki kadim şehri Bursa ve Van’a uğurlanan iki otobüsten biri 12 Mart 2018 Pazartesi günü Bursa’ya geliyor. Kent Meydanı’ndan başlayıp şehrin diğer büyük meydanlarında Bursalılarla buluşacak olan “Şehrim 2023 otobüsü” vasıtası ile halka nasıl bir şehir arzuladıklarına dair fikirleri sorulacak. Proje, 15 Mart 2018 Perşembe günü şehir dinamiklerini biraraya getiren bir çalıştay ile son bulacak.
Otobüslerin yola çıkmasıyla birlikte, eş zamanlı olarak web tabanı ve mobil uygulama aracılığıyla şehre yönelik görüş ve önerilerin alındığı bir araştırma çalışması da ulusal ve uluslararası erişime açılmış olacak.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, "AK Parti mensupları olarak Türkiye’nin her meselesinde olduğu gibi, şehircilik alanında da güçlü bir iddianın sahibiyiz. Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuz doğrultusunda, kadim değerlerimizi, medeniyetimize has, bizi biz yapan birikimlerimizi korumak üzere tasarlanan bir projeye daha güzel şehrimizde ev sahipliği yapıyoruz.
Şehrim 2023 projesi ile her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya konup, mekansal, sosyal, çevresel ve kültürel açıdan büyüme stratejilerini ve politikalarını masaya yatırılması, şehirlerimizi sürdürülebilir ve insan merkezli bir bakış açısı ile ele alınması hedefleniyor. İnşallah şehrimizin merkezinde bulunan meydanlarımızda otobüsümüz vatandaşlarımızla buluşacak ve yaşadıkları şehre dair fikirleri sorulacak. Proje kapsamında şehrimizin dinamiklerini buluşturan bir çalıştay gerçekleştirerek, Bursa’mızın geleceğine dair fikirleri masaya yatıracağız. Şehirlerimizi geleceğe taşıyacak bu güzel projenin başlatıldığı illerimizden birinin Bursa olması sevindirici. Projenin ve çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.