Suriyeli anneler kucaklarında çocuklarıyla türkçe öğreniyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Suriyeli anneler kucaklarında çocuklarıyla türkçe öğreniyor
#Bursa |
19 Ara 2016 / Pzt 12:34
/ 269 Kez Okundu
| |

Bursa’da, Suriyeli anneler, kucaklarında çocuklarıyla Türkçe öğreniyor

Bursa’da, Suriyeli anneler, kucaklarında çocuklarıyla Türkçe öğreniyor.
Suriye’deki iç savaş milyonlarca insanı mağdur etmeye devam ederken, Yıldırım Belediyesi mazlumların yaralarına merhem olmaya devam ediyor. Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 3 milyona yakın göçmenin 60 bini Yıldırım’da ikamet ediyor. Göç dalgasının başladığı ilk günden itibaren sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamak için adeta seferberlik başlatan Yıldırım Belediyesi, Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmak için ücretsiz Türkçe kursları düzenliyor.
Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesindeki Değirmelikızık, Demetevler, Çınarönü, Beyazıt, Vatan ve Duaçınarı mahallelerindeki 6 kurs merkezinde 21 sınıfta 291 kadın ve 199 erkek olmak üzere toplam 490 kişiye Türkçe okuma-yazma ve konuşma eğitimi veriliyor. Anneleri Türkçe öğrenirken çocuklara ise Okul Öncesi Eğitim sınıflarında eğitim öğretim veriliyor.
Suriyeli mültecilerle YIL-MEK kurslarında bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Suriye’de yıllardır yaşanan drama ilk günden itibaren sessiz kalmadıklarını hatırlatarak, “Dünyamız çok sancılı bir dönemden geçiyor. Şeytani ve azgın emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından edildi. Yüzbinlerce çocuk yetim kaldı. Suriye’de yıllardır devam eden iç savaş yine her zaman olduğu gibi mazlumları mağdur ediyor. Yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarcasının da vatanlarından olduğu bu insanlık ayıbı karşısında sözde medeni dünya adeta üç maymunu oynarken, Türkiye her zaman olduğu gibi ilk günden itibaren mazlumların yanında yer almaya devam ediyor” dedi.
Ülke olarak 3 milyon Suriyeliye kucak açarken, 100 binin üzerinde Suriyelinin de Bursa ve özellikle Yıldırım’a sığındığını hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında oluyoruz. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak tarihimizin bize yüklediği sorumluluk neticesinde ilçemize sığınan muhacirlere karşı ensar olarak ilk günden itibaren hem insani hem de İslami görevimizi yerine getiriyoruz. Ensar olarak muhacirlere destek olmak bizim en büyük sınavımız. Bizde bu sınavdan yüzümüzün akıyla çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. Batılı ülkelerin Suriye Halep’te yaşanan insanlık ayıbına sessiz kalmalarını da eleştiren Başkan Edebali, “İnsani değerleri savunduğunu söyleyen devletlerin Suriyeli bir kişiye bile tahammülleri yok. Biz Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık açmaya da devam edeceğiz. Tüm dünyaya insani değerlerin ölmediği mesajını en güzel şekilde vermeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Suriye’ye onlarca yardım TIR’ı gönderdik. Muhacir kardeşlerimizle iftar programlarında bir araya geldik. Çocuklarını sünnet ettirdik. Şimdi de onların hayatlarını kolaylaştırmak maksadıyla YIL-MEK bünyesinde 490 kişiye okuma yazma eğitimi, 119 çocuğa okul öncesi eğitimi veriyoruz. Bundan sonra da dün olduğu gibi kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki İstanbul ve Bursa nasıl Suriyelilerin ise, Halep ve Şam da bizimdir” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.