Suriyeli çocuklar Suriyeli astronotla buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Suriyeli çocuklar Suriyeli astronotla buluştu
#Bursa |
19 Ara 2017 / Sal 13:12
/ 67 Kez Okundu
| |

Suriye’nin uzaya giden ilk ve tek kozmonotu Muhammed Faris, Bursa’da yaşayan Suriyeli göçmen çocuklarla bir araya geldi

Suriye’nin uzaya giden ilk ve tek kozmonotu Muhammed Faris, Bursa’da yaşayan Suriyeli" href="/tag/suriyeli/"> Suriyeli göçmen çocuklarla bir araya geldi.
Suriyeli" href="/tag/suriyeli/"> Suriyeli göçmen çocuklar, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne (BTM) hayran kaldı. Yaptıkları ziyaretin sonunda çocuklar, Suriye’nin ilk ve tek kozmonotu Muhammed Ahmed Faris’ten uzay ve uzay yolculuğu hakkında bilgi aldı. 1987 yılında uzaya giden Suriye’nin ilk ve tek kozmonotu Faris, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet veren bilim merkezinin çok güzel olduğunu söyledi. Faris, “Çocukları uzay bilimlerine teşvik etmek istiyorum. Bu genç nesil geleceği yapacak olan kişilerdir. Bir toplumun geleceği ilimle inşa edilir. Bir ülkenin gücü ilim gücüyle ölçülür. Şu anda uzay çağında olduğumuz için Türkiye’nin de uzayda söz sahibi olması gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla Türkiye’de sistamatik bir şekilde konulmuş planlar çok güzel ilerliyor. Uzay bilimleriyle ilgili planların içerisinde ben de Türkiye’ye destek olmak istiyorum. Bu çocuklar, böyle bir bilim teknoloji merkezine sahip oldukları için çok şanslılar. Keşke benim de onlar gibi böyle bir yerde yetişme imkanım olsaydı” dedi.
BTM iletişim sorumlusu Yusuf Kocamaz ise, “150’ye yakın Suriyeli" href="/tag/suriyeli/"> Suriyeli göçmen çocuk BTM’yi gezme fırsatı buldu. Faris’in anlattığı uzay tecrübelerini can kulağı ile dinlediler. Uzay ile ilgili akıllarına takılanları da sorma fırsatı buldular” diye konuştu.
Çocuklarla birlikte Faris’in uzay yolculuğunu dinleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı katkılardan dolayı Faris’e plaket takdim etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.