Tefecinin mağdur ettiği iş insanı ile arasındaki telefon görüşmesi ortaya çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tefecinin mağdur ettiği iş insanı ile arasındaki telefon görüşmesi ortaya çıktı
#Bursa | İHA
11 May 2024 / Cmt 14:42
2 dk okuma / 17.792 Kez Okundu
| |

Bursa'da faaliyet gösteren bir tefeci çetesine düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı, 5 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve silahlar ele geçirildi. Çete liderinin borcunu ödediği halde senetlerini vermediği bir işadamına bağırıp tehdit ettiği 'Tefeciyim oğlum ben, domates biber satmıyorum' şeklindeki cevabı dikkat çekti. Özel harekat ve çevik kuvvet desteğindeki şok operasyona ait görüntüler ise nefesleri kesti.

Bursa'da faaliyet gösteren ve zor durumda olan işyerlerine yüksek faizle borç verip senet imzalatan, borcunu ödeyemeyenlere silahla tehdit ederek fabrikalarına çöken bir çeteye operasyon düzenlendi. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından 3 ay boyunca takip edilen çete üyelerine şafak vakti eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda 43 ayrı adrese baskın düzenlenirken 33 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 5 milyon lira değerinde ziynet eşyası, yüklü miktarda para ve döviz, çek koçanı, senet, tapu örnekleri, 13 tabanca ve 3 ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Çetenin, İstanbul'da bağlantılı oldukları silah tüccarı 5 kişi de yakalandı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da yüklü miktarda para ve döviz ile 5 adet tabanca ele geçirildi. Bu şahıslar da adli mercilere sevk edilerek tutuklandı.


Çete üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 25 yaşındaki Y.K. isimli kadının da gelir sağlamak amacıyla kazandığı tüm parayı çeteye verdiği ve çete üyeleriyle birlikte hareket ettiği belirlendi.


Operasyon kapsamında lider olduğu belirlenen 39 yaşındaki T.A.'nın bir mağdurla yaptığı telefon görüşmesi de deşifre oldu.
Yüzde 4 bin faizle para sattığı mağdurdan bağırıp tehdit ederek parayı ödemesini isteyen T.A.'nın, mağdurun neden bağırıyorsun? sorusuna "Tefeciyim oğlum ben! Domates biber satmıyorum" şeklinde cevap vermesi dikkat çekti.

Gözaltındaki 33 şüpheli, yüksek faizle para satıp, tefecilik yapmak, çete üyesi olmak, silahlı yağma ve silah ticareti yapmak suçlarından adliyeye sevkedildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.