Tekstil firmalarına KOBİ OSB tanıtıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tekstil firmalarına KOBİ OSB tanıtıldı
#Bursa |
06 Ara 2017 / Çar 14:39
/ 499 Kez Okundu
| |

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından tekstil firmalarına küçük ve orta ölçekli işletmeler için kurulması planlanan KOBİ Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından tekstil firmalarına küçük ve orta ölçekli işletmeler için kurulması planlanan KOBİ Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verildi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, birçok sektörde gerçekleştirdikleri genişletilmiş toplantılarla sektör temsilcileri arasındaki bilgi paylaşımını artırdıklarını ifade etti. KOBİ OSB hakkında sektör temsilcileri ile bilgiler paylaşan Başkan Burkay, KOBİ OSB’nin özellikle bin ile 5 bin metrekare arasında üretim yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler için projelendirildiğini ifade etti. KOBİ OSB projesinin sadece Bursa’da değil Marmara Havzası’nda mevcut olan yer probleminin çözümü noktasında atılmış büyük bir adım olduğunu dile getiren Başkan Burkay, “ KOBİ OSB projesi 11 ayrı sektörü kapsıyor. Bu projenin sektörlerimize doğru aktarılabilmesi adına genişletilmiş toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Makine ve otomotiv sektörüne yönelik geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantımız ilgi gördü. Toplantının ardından firmalarımızdan talep almaya başladık” diye konuştu.
Tekstil sektörünün şehir ve ülke ekonomisi için önemine işaret eden İbrahim Burkay, sektörün ürettiği kilogram değerinin birçok sektörde olmayan değerlere ulaştığını söyledi. Sektörde Türkiye’nin 2017 yılındaki kilogram başı ihracat değeri 4 buçuk dolarken Bursa’da bu rakamın 10 dolar civarında olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Ancak bu başarılarla yetinmeyeceğiz. Bursa olarak önümüze hedef olarak koyduğumuz teknik ve fonksiyonel tekstilde halen gidecek çok yolumuz var. Sektördeki üretim gücümüzü kaybetmemek ve ürettiğimiz ürünleri dünya pazarlarında gerçek alıcılarla buluşturmak çalışmalarımızın temelini oluşturuyor” şeklinde konuştu.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, “BTSO’nun üyeleriyle sinerjisi önemli ölçüde arttı. Bugün sadece tekstil sektörü 600 kişi ile toplanabiliyor. Yaptığımız fuarlara üyelerimiz katılıyor” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı İsmail Kuş, son 4 buçuk yıllık süreçte özellikle bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe BTSO ve BEKSİAD işbirliğinde ortak akıl vizyonuyla birbirinden önemli projelere imza atıldığını söylerken, Tekstil Konseyi Başkanı Mustafa Taşdelen ise sektörün meselelerini konsey çatısı altında ele aldıklarını ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.