Türkiye’nin en genç "İHA" pilotu İznik’ten

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye’nin en genç
#Bursa |
08 Mar 2018 / Per 18:04
/ 208 Kez Okundu
| |

Bursa’nın İznik ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Mustafa Düvenci, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün drone pilotluk sınavını başarı ile geçti

Bursa’nın İznik ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Mustafa Düv enci, Sivil Havacılık G enel Müdürlüğü’nün drone pilotluk sınavını başarı ile geçti.
İznikli Mustafa Düv enci, enin/">Türkiye’nin en g enç insansız hava aracı pilotu unvanına sahip oldu. İstanbul’da faaliyet göster en Flaycam Akademi bünyesinde insansız hava aracı eğitimi alan 14 yaşındaki Mustafa Düv enci, Sivil Havacılık G enel Müdürlüğü’nün açtığı pilotluk imtihanını kazandı. Düv enci, sertifika alarak enin/">Türkiye’nin en g enç lisanslı İHA pilotu oldu.
Sivil Havacılık G enel Müdürlüğü, İHA’ların kullanımını iki sınıfa ayırdı; ticari kullanıcılar ve hobi kullanıcıları. Hobi kullanıcıları yerleşim alanlarına 50 metre yaklaşmadığı müddetçe hobi olarak bu cihazları uçurabiliyor. Fakat ticari olarak kalabalık ortamlarda uçuş yapacaklarsa yetkili uçuş okullarında eğitim görüp sertifika almak mecburiyetinde.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.