Uludağ yolundaki hayvanlar aç kalmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uludağ yolundaki hayvanlar aç kalmadı
#Bursa |
24 Oca 2018 / Çar 15:22
/ 86 Kez Okundu
| |

Osmangazi Belediyesi, Uludağ’daki sahipsiz hayvanların soğuk kış aylarında açlıktan ölmemesi için, belirli noktalara düzenli olarak yiyecek bırakmaya devam ediyor

Osmangazi Belediyesi, Uludağ’daki sahipsiz hayvanların soğuk kış aylarında lıktan ölmemesi için, belirli noktalara düzenli olarak yiyecek bırakmaya devam ediyor.
Kar yağışının devam ettiği Uludağ’da yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanların imdadına Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti. Beyaza bürünen Uludağ’da köpeklerin kış aylarını tok geçirmesi için belediye ekipleri düzenli olarak yol kenarlarına kuru mama bırakarak hayvanları besliyor. Yetkililer, Osmangazi Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanların kalmalarını önlemek için yapılan yiyecek dağıtımının, kar yerden kalkana devam edeceğini söyledi.
Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sahipsiz hayvanları beslerken iç ve dış parazitlere karşı korumak için de il veriyor. Sosislerin içine yerleştirilen il lar, köpekleri uyuz etkenlerine, pire, kene gibi dış parazitlere ve şerit ile kelebek gibi iç parazitlere karşı koruyarak sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Dünyamızdaki tüm canlılara yönelik sorumluluklarımız olduğunun bilincindeyiz. Ekolojik dengenin ve doğal güzelliklerinin korunması için çalışıyoruz. Karla kaplanan Uludağ yolundaki hayvanların kalmamaları adına ekiplerimiz düzenli olarak yol kenarlarını mama bırakıyor. Ayrıca sahipsiz köpekleri hastalıklardan korumak adına ekiplerimiz il lama yapıyor. Kış dönemi boyunca can dostlarımızın kalmamaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.