Uludağ’da 5 kişi softaboğan altındaki sarplarda 20 saattir mahsur

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uludağ’da 5 kişi softaboğan altındaki sarplarda 20 saattir mahsur
#Bursa |
 :
/ 396 Kez Okundu
| |

Uludağ’dan Bursa’ya ormanın içinden inmeye çalışan 5 kişi, gece karanlığında Softaboğan deresi altındaki uçurum bölgede mahsur kaldı

Uludağ’dan Bursa’ya ormanın içinden inmeye çalışan 5 kişi, gece karanlığında Softaboğan deresi altındaki uçurum bölgede mahsur kaldı. Bakacak mevkinin doğu tarafında yer alan Softaboğan Deresi’nin altındaki sarplarda sıkışıp kalan 5 kişinin Şevket Yılmaz Hastanesi’nde çalışanlar olduğu öğrenildi.
Jandarmayı arayarak gece 24 de kaybolduklarını bildiren Süleyman Ç., Levent Ç., Mehmet K., Hüseyin Ü. ve Cahit D. isimli şahısların yerleri sabah saatlerinde Jandarma Arama Kurtarma ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından tespit edildi. Ancak Bakacak’tan şahısları kurtarmak için kanyona inmeye çalışan arama kurtarma ekibinden 4 kişi de sarp bölgede güçlükle yol alabildi. Bir noktada mahsur kalanları görebilen kurtarma ekipleri, uzun ipi olan daha donanımlı ekiplerden yardım talep etti. Kaybolan şahıslara 20 saat geçmesine rağmen herhangi bir müdahele yapılamadı. Bu arada AKOM’a bağlı Arama Kurtarma Birliği’nin dağ arama timi de Jandarma’dan şahısların bulunduğuna dair bilgi geldiği için Uludağ’a çıkartılmadı. Arama Kurtarma Birliğinde’ki profosyonel dağcıların da devreye girmesini isteyen Şevket Yılmaz Hastanesi yetkilileri, teknik donanımı yüksek ekiplerin müdahelesi için şehirde seferberlik başlattı.
Softaboğan Şelalesi’nin altındaki sarp kayalıkları geçtiğimiz günlerde özel ip ve donanımları olan Uludak grubuna üye 3 eski dağcı, saatler süren teknik tırmanış ile geçmeyi başarmıştı. Bölgede 3 sene önce kayalıklardan düşerek ölen bir kişinin cesedi de yaklaşık 15 saatlik bir çalışma ile güçlükle çıkartılabilmişti. Treking yapmak üzere Cumartesi günü Uludağ’a çıkan 5 kişilik sağlıkçı ekibi, Softaboğan Deresi üzerinde yürüyüş yaptılar. Derenin yatağından şehre inebileceklerini düşünen grup, Softaboğan Şelalesi altında sarpları bilmedikleri için yanlış rotaya girdiler. Fidyekızık köyünde yaşayan bölge insanının bile iniş çıkış yapmadığı güzergahta yer yer 50 metreyi bulan uçurumlar bulunuyor. Aşağıya inildiğinde malzemesiz geri dönüş imkanı olmayan sarplarda daha öncede çok sayıda trekingci mahsur kalmıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.