Uludağ’da dağcıların ölümden döndüğü o anlar...

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uludağ’da dağcıların ölümden döndüğü o anlar...
#Bursa |
04 Şub 2018 / Paz 10:12
/ 629 Kez Okundu
| |

Uludağ’ın zirvesinde eğitim tırmanışları esnasında bir dağcının kar balkonunun çökmesi sonucu yaşadığı korku dolu anlar yürekleri ağza getirdi

Uludağ&rsqu o;ın zirvesinde eğitim tırmanışları esnasında bir dağcının kar balk onunun ç& ouml;kmesi s onucu yaşadığı k orku d olu anlar yürekleri ağza getirdi. ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, 60 metreden fazla yükseklikte yaşanan k orku d olu anları tecrübesiyle atlattığını s& ouml;yledi.
Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyelerinin kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı Uludağ&rsqu o;ın zirvesine gerçekleştirdikleri tırmanış eğitimi esnasında kar balk onunun ç& ouml;kmesi saniye saniye kameralara yansıdı. Dağcılık kulübünün üyeleri, başarılı tırmanışının ardından zirveye d oğru ilerlerken, ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk&rsqu o;ün kar balk onu üzerinde yürüdüğü esnada meydana gelen olay yürekleri ağza getirdi. Kendini s on anda sağ tarafa atan Şentürk, k opan kar kütlesinin aşağı kadar inmesini takip etti. Zirveye ulaşan ekibe dahil olan Şentürk, yaşadıklarını anlattığında ise k opma sesinin onlara kadar geldiğini & ouml;ğrendi.
Yaşadığı k orku d olu anları İHA muhabirine anlatan Başkan Şentürk, &ldqu o;Ekibe katılmak üzere zirve sırtında yükselirken, fazla kenara gitmişim. Zayıf olan kar balk onuna basmamla k opması bir oldu. Benim ağırlığımı taşıyamadığını hissettiğim anda kendimi yana attım. Bu davranış hatalı, ancak bizler dağlarda her an meydana gelebilecek tehlikeleri hesaplayarak hareket ediy oruz. Yaklaşık 60 metre yükseklikten k opan bir kar kütlesiydi. Yapılan tırmanışlarda her zaman bilgi ve deneyimi yüksek kişilerin olmasında fayda var&rdqu o; dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.