Uyuşturucunun kökünü kazıyan müdür vali mi oluyor ?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Uyuşturucunun kökünü kazıyan müdür vali mi oluyor ?
#Bursa |
17 Oca 2018 / Çar 10:08
/ 375 Kez Okundu
| |

Yasa gereği yıl sonunda emekli olması gereken Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak’ın hazırlıkları yapılan kararnameyle vali olacağı belirtiliyor.

Başkent Ankara'da bir süredir hazırlıkları devam ettiği belirtilen Valiler Karanamesi'nde Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak'ın da yer alacağı bildirildi. Ankara'nın, deneyimlerinden yararlanmak üzere Ak'ın görev süresini bu şekilde uzatması bekleniyor.

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'ın konuyla ilgili aktardığı kulis bilgisi şu şekilde:   

"Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak, 5 Eylül 2017 günü göreve başladı. Fakat, belki de en kısa süre Bursa Emniyet Müdürlüğü yapan kişi olacak.

Çünkü…

Yürürlükte bulunan ve emniyet müdürlerinin emeklilik yaşını 60 yaş olarak belirleyen yasa gereği, Ak’ın bu yılsonunda emekli olması gerekiyor.

Geçmişte…

FETÖ kumpası nedeniyle açığa alındığı için en verimli yılları heba olan ve daha geç terfi edip yaşıtlarının kıdem olarak gerisinde kalan Osman Ak’ın müdürlük süresi de yaşıtlarının hizmet sürelerinin gerisinde kalacak.

Ne var ki…

Yüksek beklentilerle Bursa Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Osman Ak’ın deneyimlerinden Ankara biraz daha yararlanmak istiyor. 5 yıl daha hizmet verebilmesi için Vali olarak atanması yolunda hazırlık yapıldığı kulağımıza geldi.

Hatta…

İçişleri Bakanlığı’nda çalışmaya başlandığı konuşulan Valiler Kararnamesi’nde yer almasının da yüksek olasılık olduğunu duyduk.

Ancak…

Ak, eğer vali olursa Bursa’da mı kalacağı, yoksa başka bir ile mi atanacağı tahmin edilemiyor."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.