Yeniden Refah Partisi Bursa'yı istedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeniden Refah Partisi Bursa'yı istedi
#Bursa | Haber Merkezi
13 Ara 2023 / Çar 18:23
/ 2.144 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile dün 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Erbakan'ın yerel seçim için AK Parti'ye İstanbul, İzmir ve Ankara'da destek verebileceklerini söylediği ancak bunun için bir şart sunduğu öğrenildi. AK Parti'nin, Yeniden Refah Partisi'ni Bursa'nın da aralarında yer aldığı büyükşehirlerden birinde desteklemesini şart koşan Erbakan ile Erdoğan'ın görüşmelere önümüzdeki süreçte de devam etmeleri bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında gerçekleşen görüşme, yerel seçimlere dair destek talepleri üzerine odaklandı. Yaklaşık 50 dakika süren bu görüşmede Erdoğan'ın, İstanbul, Ankara ve İzmir için destek istediği ancak Erbakan'ın bu desteği sağlamak için belirli bir şart öne sürdüğü ortaya çıktı.

Erbakan'ın, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki yerel seçimlerde destek verebileceklerini ifade ettiği ancak bunun karşılığında AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi'ne büyükşehirlerden birinde destek vermesi şartını sunduğu öğrenildi.

Kulis bilgilerine göre, Erbakan'ın özellikle Bursa ve Malatya gibi AK Parti'nin yüksek oy potansiyeline sahip olduğu illeri işaret ettiği belirtiliyor. Erbakan'ın bu şartları yerine getirilmesi halinde konuyu parti yönetimine ileteceği ifade ediliyor.

Görüşmenin ardından önümüzdeki günlerde Erdoğan ve Erbakan arasında yeni görüşmelerin gerçekleşebileceği belirtiliyor. Bu gelişmeler, yerel seçimlerdeki ittifak ve iş birliği olasılıklarını gündeme getiriyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.