Zam kararı aldılar, en az 100 TL olacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zam kararı aldılar, en az 100 TL olacak
#Bursa | Haber Merkezi
01 Haz 2024 / Cmt 17:58
1 dk okuma / 3.811 Kez Okundu
| |

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, son beş ay içinde tencere enflasyonunun yüzde 29,7 oranında arttığını ve bu artışın Haziran ayı itibariyle fiyatlara yansıtılacağını duyurdu. Dönmez, dernek üyelerinden alınan verilere dayanarak yaptıkları hesaplamalarla, kullanılan hammadde fiyatlarında yaşanan artışın müşterilere yansıtılmadığını ancak yeni fiyatların güncelleneceğini ifade etti.

Dört Kap Yemek Fiyatı En Az 100 Lira Olacak

Dönmez, yazılı açıklamasında, ekmek ve salata bar hariç dört kap yemek fiyatının en az 100 lira olacağını belirtti. Aksi takdirde bu işin sürdürülemeyeceğini vurgulayan Dönmez, esnaf lokantalarında çorba fiyatlarının 100 liraya yükseldiğini ve bir öğün yemeğin 350 ila 500 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını ifade etti.

Tencere Enflasyonunun Nedenleri ve Etkileri

Dönmez, tencere enflasyonundaki artışın kırmızı ve beyaz et ile süt ve süt ürünlerinden kaynaklandığını açıkladı. Bu artışların Ramazan ayı öncesinden başlayıp yaklaşan Kurban Bayramı'na kadar devam ettiğini belirten Dönmez, endüstriyel yemek firmalarının artan maliyetlere daha fazla dayanamayacağını ifade etti.

Okul Yemeklerinde Fiyat Güncellemesi İsteniyor

Dönmez, Milli Eğitim Bakanlığı'nın devlet okulları için belirlediği dört kap yemek fiyatının artık güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. 1 Ocak'tan itibaren belirlenen 52 liralık fiyatın maliyetlerin altında olduğunu belirten Dönmez, yeni eğitim ve öğretim yılında bu fiyatlarla devam etmenin imkansız olduğunu vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan fiyatların güncellenmesi çağrısında bulunan Dönmez, güncel maliyetlerin göz önüne alınarak fiyatların revize edilmesini istedi.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.