12. İzmir Uluslararası Kukla Günleri başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12. İzmir Uluslararası Kukla Günleri başladı
01 Mar 2018 / Per 22:42
/ 62 Kez Okundu
| |

12

12. İzmir Uluslararası Kukla Günleri, 26 ülkeden 50 kukla tiyatrosu topluluğunun katılımıyla başladı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törenle perdelerini açan 12. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’nde dünyanın dört bir yanından gelen kukla tiyatrosu toplulukları buluştu. Festivalin açılış töreninde konuşan Festival Direktörü Selçuk Dinçer, kukla günlerini geçen yıl zorluklarla yaptıklarını belirterek, "Türkiye hakkında dış basında çıkan kasıtlı haberlerle oluşturulan olumsuz algıya rağmen yabancı kukla tiyatro topluluklarının endişelerini giderdik, ikna ettik. Geldikten sonra bu gruplar çok memnun oldular. Neredeyse tamamı bir sonraki sene ’Bizim farklı oyunlarımız da var, seneye onları getirmek isteriz’ dediler" ifadelerini kullandı.
Dinçer, yabancı tiyatro topluluklarının olumlu referansıyla yeni grupların da festivale katılmak istediğini ifade ederek, "Gelenler, Türkiye’nin hiç de anlatıldığı gibi olmadığını gördüler. Geçen yıl 160 civarında sanatçıyı kültür elçimiz olarak burada ağırladık. Bunun sonucunda da bu yıl 26 ülkeden 200’ün üzerinde yabancı sanatçıyı burada ağırlıyoruz. Benim için festivali düzenlemek kadar kültür ve sanat elçiliğini üstlenmek de çok önemli. Türkiye’yi en doğru yüzüyle en iyi şekilde sanatla anlatırız" diye konuştu.
Dinçer’in konuşmasından sonra kukla sanatçısı Çiğdem Dağtekin, kuklası "Marmelat" ile bir gösteri yaptı. Festival sponsorlarına plaket takdiminin ardından 12. İzmir Uluslararası Kukla Günleri, Fransız kukla tiyatrosu topluluğu "Drolatic Industry"nin "Sapiens" adlı oyunu ile başladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.