17 el bombası, 5 kalaşnikof böyle ele geçirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
17 el bombası, 5 kalaşnikof böyle ele geçirildi
22 Mar 2018 / Per 10:13
/ 82 Kez Okundu
| |

Adana’da Nevruz günü polis merkezlerine saldırı yapmak için Suriye’den Adana’ya getirilen 5 kalaşnikof silah, 17 el bombası, 11 el bombası fünyesi ve 88 şarjör ile 32 merminin ele geçirilme anına yönelik görüntüler ortaya çıktı

Adana’da Nevruz günü polis merkezlerine saldırı yapmak için Suriye’den Adana’ya getirilen 5 kalaşnikof silah, 17 el bombası, 11 el bombası fünyesi ve 88 şarjör ile 32 merminin ele geçirilme anına yön elik görüntüler ortaya çıktı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücad ele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nevruz öncesi bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin Adana’da kanlı eylem yapmak için hazırlık yaptığını ve bunun için Suriye’den Türkiye’ye mühimmat soktuğu istihbaratına ulaştı. Terör ekipleri bu istihbarat üzerine bir haftadır operasyonlar yaparak 47 kişiyi gözaltına aldı. 20 Mart günü ise eylemde kullanılacak mühimmatların Dağlıoğlu Mahallesi’nde sulama kanalı kenarında otluk bir alana bırakıldığı ihbarını aldı. Bu ihbar üzerine harekete geçen polis yaptığı aramada 4 torba buldu. Torbaların tuzaklanmış bomba olma ihtimali üzerine önce bomba imha ekipleri torbaları inc eledi. Uzmanlar tuzaklama olmadığını b elirleyerek torbaları otluk alandan çekip yolda açıp inc eleme başlattı. Yapılan inc elemede 5 kalaşnikof marka silah, 88 şarjör, bu silahlara ait 32 mermi, 17 el bombası ve 12 el bombası fünyesi ele geçirdi. Malzem eler daha sonra emniyete götürüldü. Polis şimdi bu mühimmatı getiren zanlıları arıyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.