19’luk yazarın büyük başarısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
19’luk yazarın büyük başarısı
15 Mar 2018 / Per 09:55
/ 75 Kez Okundu
| |

Bilecik’te üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Melisa Çankaya’nın, Duru Bir Umut kitabı 5 milyon tıklanma alınca, 5 bin adet kitabı basıldı

Bilecik’te üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Melisa Çankaya’nın, Duru Bir Umut kitabı 5 milyon tıklanma alınca, 5 bin adet kitabı basıldı.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 2’nci sınıf öğrencisi, 19 yaşındaki Melisa Çankaya, hikaye yazma ve okumaya yönelik bir internet sitesinde yazmaya başladığı ’Duru Bir Umut’ kitabı 5 milyon tıklanma alınca hayalleri gerçek oldu ve kitabı 5 bin adet basıldı. 2016 yılında düzenlenen bir yarışmada ‘Yazarın İlk Eseri’ kategorisinde yarışmayı kazanan olan 19 yaşındaki Melisa Çankaya, hedefinin Türk dili ve edebiyatı üzerine, güzel çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Küçüklükten beri hikaye ve roman türünde yazılar yazdığını dile getiren genç yazar Çankaya, "İlkokuldan itibaren küçük çaplı hikayeler ve şiirler yazmaya başladım. Ortaokulda Wattpad üzerine yazmaya başladım. Wattpad’te zaten hikayelerimizi bölüm bölüm paylaşabileceğimiz, insanların yorum yapabileceği bir site. Bir arkadaşım vesilesiyle Wattpad’ten haberdar oldum. Hikayelerimi orada yazmaya başladım. İlk birkaç kitabımda başarısız oldum ve devam edemedim. Daha sonra lisede Duru Bir Umut’u yazmaya başladım. Üniversiteye hazırlık yaparken, bu sitede romanım 5 milyon gibi bir tıklanma aldı. Bununla birlikte henüz o kadar okunma sayısına sahip değilken Wattys 2016’da ‘Yazarın İlk Eseri’ kategorisinde kazanan oldum" dedi.

"Roman Duru Yalçın karakteri üzerine oturtulmuş bir kitap"
Romanında kardeşleri ve annesinden ilham alarak bebekler hakkında bir kurgu yapmaya karar verdiğini anlatan Melisa Çankaya, konuyla ilgili konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:
"Tabi en başta anneme duyduğum sevginin neticesiyle annelik duygusunu ön plana çıkardım. İçinde kardeşlerime de yer verdim. Bu şekilde bir kurgu ortaya çıktı. Bir buçuk yıl önce kurguyu bölüm bölüm yazmaya başladım. Kitabım bittikten sonra 5 milyon tıklanma alınca İnkılap Yayınevi ile görüşmelerimiz başladı ve kitap olma yolunda adımlar attık. İlk baskımız 5 bin adet oldu. Kitap Duru Yalçın karakteri üzerine oturtulmuş bir kitap. Duru Yalçın karakteri çok sakin, sessiz ve gerçekten iyi bir karakter. Kitap Duru’nun çok yakın arkadaşının doğurduğu bebeği terk etmesi ile başlıyor ve Duru Yalçın bir karar vermek zorunda kalıyor. Ya bebeğe bakacak ya da bebeği bırakacak ve arkadaşına da sırtını dönecek. O bebeğe bakmayı tercih ediyor, fakat birtakım yanlış anlaşılmalar sonucunda bebeğin babası bebeğin annesinin Duru olduğunu düşünüyor. Duru da bu yalanı sürdürüyor. Bunun neticesinde birtakım olaylar meydana geliyor. Kitap bunun üzerine kurulu. Toplamda 367 sayfa, 20 bölüm. 5 bin adet basılan kitabın şimdiden 2 bin tanesi sipariş edilmiş. Bu konuda çok mutluyum."

"İkinci kitabımı yazmaya başladım"
Kitabını basım aşaması sırasında ilk kez ailenin okuduğunu anlatan Çankaya, "Annem kitabı okuduğunda hikayede kendisinden izler gördüğünü hemen söyledi. Arkadaşlarım da zaten bu yolda beni sürekli desteklediler. Bu yolda hedeflerim var ve tabi ki kurgularıma da devam etmek istiyorum. Şu an hala Wattpad üzerinde kurgu yazmaya devam ediyorum, hikayelerimi sürdürüyorum. Şimdilik bu şekilde yola çıktık 2’nci baskı olur mu? Bilmiyorum ama inşallah olur. İkinci kitabımı yazmaya başladım bile. Bunun haricinde akademisyen olmak istiyorum. Elbette bölümüm gereği. Türk dili ve edebiyatı üzerine güzel çalışmalar yapmak istiyorum" diye konuştu.

"Beni herkes çok destekledi"
Kendisine destek olan başta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’a teşekkür eden Melisa Çankaya, konuşmasının sonunda "Tabi ki bu yolda beni destekleyen hocalarım da oldu. Halk Edebiyatı hocam Erol Gülüm hedeflerim doğrultusunda benden desteklerini esirgemedi. Ve romanıma bir şeyler katabilmeme yardımcı olan Zeliha Öztürk’ün, kitabı düzenlemem konusunda bana çok katkısı oldu. Onun haricinde tabi ki annem, kuzenim Hilal Çetin kurguyu ilerletmeme çok yardımcı oldu bana ve tabii ki dayım Ferhat Çetin kitabın tanıtımında ve ilerlediğim yolda daima yanımda oldu, çok teşekkür ederim" diyerek duygularını dile getirdi.
Öte yandan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, genç yazarının kitabını üniversite içinde bulunan Kütüphane ve Bilgi Merkezine koymasını istedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.