27 yıl önce şehit düşen köy muhtarı ve eşi, mezarı başında anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
27 yıl önce şehit düşen köy muhtarı ve eşi, mezarı başında anıldı
05 Eki 2017 / Per 21:30
/ 144 Kez Okundu
| |

Erzurum’un Şenkaya İlçesi Beşpınar Köyünde 1990 yılında PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen muhtar Sinan Sinanoğlu ve eşi Güleser Sinanoğlu, mezarları başında anıldı

Erzurum’un Şenkaya İlçesi Beşpınar Köyünde 1990 yılında PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen muhtar Sinan Sinanoğlu ve eşi Güleser Sinanoğlu, mezarları başında anıldı.
Köy meydanında yapılan törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ve daire amirleri, mahalle halkı ve şehit çiftin yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Azizoğlu, Sinanoğlu çiftinin mezarlarının kaymakamlık tarafından şehitlik haline dönüştürüldüğünü ifade ederek şöyle konuştu:
“Beşpınar’da, Erzurum’da ve bütün Türkiye’de bu bayrak dalgalanmaya devam edecektir. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Kahraman Muhtar Sinan Sinaoğlu, eşkıyanın silahını olarak onlara ateş ediyor ve bu mücadele sonunda şehit düşüyor. O iki şehidimizin mezarını Şenkaya kaymakamımız şehitlik haline getirdi. O günden bugüne bu mezarlıklar çok bilinir halde değildi. Ama bu köyde 1990 yıllında vatanı, memleketi ve devleti için canını veren kahraman iki şehidimiz var."
Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu, Sinan ve eşi Güleser Sinanoğlu’nun çocuklarına Türk Bayrağı verdi. Vali Azizoğlu, protokol ve vatandaşlar, daha sonra çiftin şehitlik haline getirilen mezarını ziyaret ederek, burada tüm şehitler adına dua edildi.
Daha sonra köy meydanında aşure ikram edildi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.