3. Otel Ekipmanları ve Kıyı Ege Turizm Fuarı 21 Şubat’ta Kuşadası’nda başlayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
3. Otel Ekipmanları ve Kıyı Ege Turizm Fuarı 21 Şubat’ta Kuşadası’nda başlayacak
05 Şub 2018 / Pzt 20:02
/ 62 Kez Okundu
| |

Kuşadası, 21-24 Şubat tarihleri arasında bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek olan Ege Bölgesi Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı ile bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Kıyı Ege Turizm Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Kuşadası, 21-24 Şubat tarihleri arasında bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek olan Ege Bölgesi Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı ile bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Kıyı Ege Turizm Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla GL Platform Fuarcılık tarafından Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 4 günlük Ege Bölgesi 3. Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı ve Kıyı Ege Turizm Fuarı ile ilgili olarak Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Aydın, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) Başkanı Uğur Apak, GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ve basın mensupları ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nin Kuşadası açısından önemine dikkat çekerek kongre turizminin geliştirilebilmesi için bu değerli mekânın çok daha etkin bir biçimde kullanılması gerektiğini söyledi. 22-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Ege Bölgesi 3. Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı ile Kıyı Ege Turizm Fuarı’nın Kuşadası açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Kaymakam Aksoy “Elbette ki otel ekipmanları ile ilgili olarak yapılacak bir fuar için en doğru adreslerden birisi ülkemizin önemli turizm merkezlerinden olan Kuşadası’dır. Başta bu organizasyonun üçüncü kez Kuşadası’nda düzenlenmesine aracılık eden GL Platform Fuarcılık ve turizm ile ilgili her türlü girişim ve organizasyona destek veren Kuşadası Belediyesi olmak üzere katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi. Aksoy, 2018 yılının turizm açısından iyi yıllara dönüşün başlangıcı olacağını belirterek 2019 ve 2020 yıllarında turizm alanında yaşanan olumsuzlukların etkilerinin tamamen ortadan kalkmasını beklediklerini söyledi.
Aksoy’un ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, iki önemli fuar organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Geçtiğimiz iki yılda başarıyla gerçekleşen Ege Bölgesi Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’na ek olarak bu yıl eş zamanlı olarak Kıyı Ege Turizm Fuarı’nın da düzenleneceğini ifade eden Başkanı Kayalı "Efes Fuar ve Kongre Merkezi, dört gün boyunca çeşitli etkinliklere sahne olacak. İlçemize hareket katan ve tanıtıma katkısı bulunan her türlü etkinlik ve organizasyona Kuşadası Belediyesi olarak katkı sunmaya devam edeceğiz. Fuarlarda tek amaç ürün sergilemek değildir. 21-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan bu fuarların kış sezonunda ilçemizde yaşanan durağanlığı ortadan kaldıracağına ve hareket katacağına inanıyorum” dedi. Turizm sektörüne hakim olan karamsar tablonun yavaş yavaş dağılmaya başladığına dikkat çeken Başkan Kayalı, 2018 sezonu için yapılan erken rezervasyon oranlarında yüzde 40’a yakın bir artış olduğunu kaydetti.
KUPAD Başkanı Uğur Apak, Ege Bölgesi 3. Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında 3. Ege Şefler Yarışması, Genç Aşçılar Yarışması ve Liseler Arası Yarışmalar düzenleyeceklerini belirtti. Apak, fuara 5 bin aşçının, Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Türkiye’nin farklı bölgelerinden 23 dernekten şef aşçının ve yurtdışından 10 jüri üyesinin katılacağını söyledi.
GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ise geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen Ege Bölgesi Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’na 220 marka, 125 firma ve 12 bin 300 ziyaretçinin katıldığını vurguladı. Bu yıl katılımcı marka sayısının 300’e, firma sayının ise 150’ye yükseldiğini kaydeden Ceylan, 15 bin ziyaretçi hedeflediklerini ifade etti.
TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Aydın, Efes Kongre Merkezi’nin daha etkin kullanılması gereken dünya standartlarında önemli bir mekân olduğunu belirterek üçüncü kez düzenlenen Otel Ekipmanları Fuarı ile Kıyı Ege Turizm Fuarı’nın önemine dikkat çekti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.