300 esnaf kredi için bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
300 esnaf kredi için bekliyor
13 Mar 2018 / Sal 15:27
/ 147 Kez Okundu
| |

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Suat Er, esnafın krediye yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek “Talebe yetişemiyoruz” dedi

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Suat Er, esnafın krediye yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek “Talebe yetişemiyoruz” dedi.
Er, 2018 yılının henüz başında olunmasına rağmen hem dağıtılan kredi miktarının fazla olduğunu hem de kredi almak için bekleyen kişi sayısının fazla olduğunu söyledi. 2018 yılında krediye talebin arttığına dikkat çeken Er, “Krediye olan talebin fazla olma sebebi faiz oranlarının çok düşük olması. Esnaflarımıza bankaların 3’te 1’i oranında faizlerle kredi imkanı sağlıyoruz. Böyle olunca da esnaflarımız kredilerini bizden çekmek istiyorlar. Bundan 10 yıl öncesini hatırlıyorum, ödemeler 2 yıl vadeli, faiz oranları yüzde 44-54’lerde idi. Ama şimdi hükümetimizin sayesinde faiz oranları düştü, ödeme süreleri uzadı. Hal böyle olunca esnaflarımızın ilgisi arttı. Şu anda esnaflarımızın yüzde 95’i bu kredilerden faydalanmak istiyor” diye konuştu.
13 Mart 2018 itibariyle dağıtılan kredi miktarı hakkında da bilgi veren Er, “2018 yılının ilk 2.5 ayında 16 buçuk milyon TL krediyi esnafımıza dağıttık. Talep çok fazla, talebe cevap vermekte zorlanıyoruz. Şu andaki yatırım sıkıntımız var. Yatırım kısıtlı gelince başvurularda yığılma yaşıyoruz. Bu durumda da vatandaşla bir karşı karşıya kalıyoruz. Şu anda elimdeki dosyada 300 esnafımızın kredi başvurusu bekliyor” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.