6 Avrupa ülkesinin temsilcisi Ödemiş’te

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
6 Avrupa ülkesinin temsilcisi Ödemiş’te
06 Mar 2018 / Sal 09:55
/ 36 Kez Okundu
| |

6 Avrupa ülkesinden 32 kişilik bir ekip, İzmir’in Ödemiş ilçesine proje için geldi

6 Avrupa ülkesinden 32 kişilik bir ekip, İzmir’in Ödemiş ilçesine proje için geldi. “21. Yüzyılda Girişimcilik” başlığı altında yapılan Avrupa kaynaklı Erasmus+ Projesi çerçevesinde Ödemiş’e gelen 18’i öğrenci 14’ü öğretmen toplam 32 kişi, 5 gün sürecek çalışmanın ilk gününde Ödemiş’in tarihi mekanlarını dolaştı.
Projenin Ödemiş koordinatörü Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Sevinç Altıntaş, Ödemiş’teki buluşmadan önce geçtiğimiz yılın Kasım ayında Macaristan’da bir araya geldiklerini söyleyerek, “Konuklarımızı 5 gün boyunca Ege Bölgesindeki tarihi ve turistik yerlerini gezdirip bilgiler vereceğiz” dedi.
Altıntaş, Macaristan’daki buluşmada Ödemiş’in kadın el sanatlarını tanıttıklarını belirterek, “Ödemiş’e gelen 6 ülkeden temsilciler de ilçemizde yapacakları sunumlarla ülkelerindeki bir çalışma ile ilgili sunumlar yapacaklar” diye konuştu.
Fransa, Portekiz, İtalya, İspanya, Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen gruplarla kısa sürede kaynaştıklarını ifade eden Altıntaş, ilk gün Ödemiş’in arkeoloji ve kent müzesini dolaştıklarını daha sonraki günlerde de Unesco’nun Dünya Kültür Mirasında yer alan Efes ve Pamukkale’yi gezeceklerini kaydetti. Altıntaş, projenin bundan sonraki ayağında Mayıs ayında İtalya’nın Sardunya adasında bir araya geleceklerini de söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.