6 hanenin yaşadığı evler yağmur sonrası yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
6 hanenin yaşadığı evler yağmur sonrası yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya
07 Mar 2018 / Çar 15:01
/ 107 Kez Okundu
| |

Zonguldak Karaelmas Mahallesinde ikamet eden 6 haneden oluşan evlerde yağmur sonrası yıkılma tehlikesi yaşanıyor

Zonguldak Karaelmas Mahallesinde ikamet eden 6 haneden oluşan evlerde yağmur sonrası yıkılma tehlikesi yaşanıyor. Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya gelen mahalleli can güvenliklerinin tehlikede olması nedeniyle devletten yardım istedi.
Karaelmas Mahallesi İbrişim Sokak’ta oturan vatandaşlar geçen hafta etkili olan şiddetli yağışlardan sonra evlerinin yıkılması korkusunu yaşıyor. Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya gelen can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyleyen mahalleli vatandaşlar yetkil ilerden yardım istedi. Mahalle sakinlerinden Mustafa Keçeci “Yukarıda bulunan ev benim burada bulunan evler komşularımın burası geçen yağan şiddetli yağışlarda kaydı. Biz AFAD ve belediye müracaatımızı yaptık. Ekipler gelip inceleme yapıp rapor tuttular. Özel iş diye naylon branda verd iler yaz ayında yapılacağını söyled iler. Olayın hemen akabinde kapıların önleri de kaymaya başladı. Dün gece burası komple çöktü. Can güvenliğimiz tehlikede devletten yardım istiyoruz. Burada yaklaşık 6 hane var. Buralar hep tehlikede bazı arkadaşlarımız evlerini boşalttı. Biz kendi imkanlarımızla bir şey yapmaya çalıştık ama yeterli olmuyor can güvenliğimiz tehlikede devletten yardım bekliyoruz” dedi.
Gece yarısı evinin kenarında bulunan istinat duvarının çöktüğünü belirten mahalle sakini Orhan Barut “Geçen hafta meydana gelen aşırı yağışın ardından buradaki istinat duvarı komple çöktü. Büyük bir istinat duvarı evimin önüne doğru yıkıldı. Belediye ve valiliğe başvurduk herhangi bir cevap gelmedi. Yetkil ilerden destek bekliyoruz. Burası yıkılmadan kimse gelmeyecek can ve mal güvenliğimiz yok. Üstteki komşu taşınmaya başladı. Bende taşınacağım ama maddi gücüm yok yetkil ilerden acil yardım bekliyoruz. Önümüzdeki haftalarda şiddetli yağış bekleniyor. Evimiz hepten tehlikeye girecek ac ilen yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.