Abart egzoz azaldıkça suçlarda da düşüş meydana geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Abart egzoz azaldıkça suçlarda da düşüş meydana geldi
02 Oca 2018 / Sal 11:50
/ 33 Kez Okundu
| |

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekiple denetimi artırılan ve trafiğin kanayan yaralarından biri haline gelen ’abart egzoz’ uygulamalarının ardından kentteki bazı suçlarda da azalmalar meydana geldi

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafın dan oluşturulan özel ekiple denetimi artırılan ve trafiğin kanayan yaraların dan biri haline gelen ’abart egzoz’ uygulamalarının ardın dan kentteki bazı da" href="/tag/suclar da/">suçlar da da azalmalar mey dana geldi.
Yüksek ses çıkararak çevreyi rahatsız eden egzozların takıldığı araçlar gürültü kirliliğine neden oluyor. Bazı otomobil ve motosikletlerin modifiyeli yani abart egzozla aşırı ses çıkararak rahatsızlığa neden olması ve vatan daşların şikayetleri, Eskişehir Emniyet Müdürlüğünü harekete geçirdi. Bu kapsam da 5 farklı birim ve 20 personelle kurulan özel ekip, kent genelinde asayiş uygulamalarına başladı. Yaklaşık 50 gün önce başlanan çalışmalar da; 508 araç ve 547 kişi sorgulanarak bu araçlar dan 291’in abart egzoz dan dolayı toplam da 59 bin 946 TL i dari para cezası uygulandı. Uzman personelin katılımıyla kent genelinde yapılan denetimler sonrasın da da ilginç bir istatistik oluştu. Yapılan asayiş uygulamaları sonrasın da; bisiklet ve motosiklet hırsızlığın da yüzde 37, kasten yaralama (bıçak ve silah) yüzde 27, oto dan hırsızlıkta yüzde 25, yankesicilikte yüzde 10, hırsızlık olayın da ise yüzde 2’lik bir düşüş mey dana geldi. Ayrıca yapılan denetimlerde egzozların uzaktan kuman dayla etkinleştirildiği, sürücülerin de polislere yakalanmamak için kuman dayı gizlediği anlaşıldı.

Eskişehir’de özel bir ekip oluşturuldu
Konuyla ilgili açıklamalar da bulunan Eskişehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Korkut Aydın, abart agzoz dan tüm vatan daşların şikayetçi olduğunu dile getirdi. Bununla ilgili son dönemlerde denetimlerin sıklaştırıldığını aktaran Aydın, " Abart egzoz, Eskişehir’de çok sık karşılaşılan bir konu. Bununla ilgili bir ekip oluşturuldu. Bu ekipte, neredeyse her birimden bir arka daşımız mevcut. Şehir merkezinde seyir halinde görülen abart egzoz kullanan araçları, trafik ekibi ya da narkotik ekibi beklemeden ilgili arka daşlarla birlikte tüm işlemleri yapma yetkisine sahip. Cezai işlem uygulanacaksa uygulanıyor ve araç trafikten men ediliyor. Şu ana ka dar işlem yapılan araç sayısı 500’ün üzerinde. Bu çalışmalar önümüzdeki günlerde devam edecek. Önümüzdeki yaz mevsiminde de Eskişehir’de abart egzoz araç görülmeyecek" dedi.

Arabanın gürültüsü, kendisinden daha pahalı
Mahallelerde yapılan toplantılar da vatan daşların uygulamalar dan duyduğu memnuniyeti dile getirdiklerini aktaran Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın, " Abart egzoz, yapılan denetimler sonrasın da şehrimizde yok noktasına getireceğiz. Arka daşlarımız bu konu da oldukça kararlı. Bazı araçlar uzaktan kuman dalı sisteme sahip oluyor, bun da da arka daşlarımız araç içinde de aramalarını gerçekleştiriyor. Genelde maliyeti düşük araçlar da görülüyor bu egzoz. Bazı araçların değerleri 3 bin TL, ama araca taktırılan sistem de 3 bin TL. Bunlar dan da ne yazık ki Eskişehir’de sayı biraz çok. Vatan daşlarımız da bu konu dan oldukça şikayetçi durum da. Şehir merkezinde bu tarz şahısları caydırdıktan sonra da" href="/tag/suclar da/">suçlar da da azalmalar mey dana geldi. Bir gecede 20 bin TL ceza kestiğimiz oldu. İşlemlerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.