ABD’deki kayıp Avustralya ekonomisini vurdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
08 Şub 2018 / Per 14:41
/ 32 Kez Okundu
| |

New York Wall Street’teki Dow Jones Endeksi’nin sert düşüşü sonrası Avustralya ekonomisinde bir günde 60 milyar dolar kayıp yaşandı

New York Wall Street’teki Dow Jones Endeksi’nin sert düşüşü sonrası Avustralya ekonomisinde bir günde 60 milyar dolar kayıp yaşandı. Avustralya doları değer kaybetti.
Dünyanın en büyük borsası olan ABD’nin New York Kenti’ndeki Wall Street Dow Jones Endeksi’nin yüksek kayıp yaşamasının ardından Avustralya hisse senedi piyasasına bir günlük maliyeti 60 milyar doları buldu. Dow Jones’taki bin 175 puanlık rekor seviyedeki düşüş, Asya ve Pasifik bölgesindeki borsalarda adeta tsunami etkisi gösterdi. Bu durum karşısında Avustralya Borsası (ASX) hafta boyunca düşüş göstererek yüzde 3.2 seviyesinde geriledi ve 5 bin 833 puana kadar indi. Geçtiğimiz Pazartesi günü hisse senetleri bir günde 30 milyar dolar değer kaybetti. Hafta boyu Avustralya Borsası’nın kaybı iki günde 90 milyar doları buldu ve yüzde 5’ten fazla olan bu gerileme son bir ay içinde görülen en yüksek düşüş oldu. Borsadaki düşüşten tüm sektörler etkilendi. Teknoloji, enerji ve sağlık sektörleri ekonomik krizden en çok etkilenen sektörler oldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.