ABD’ye en çok öğrenci gönderen 11’inci ülke Türkiye oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ABD’ye en çok öğrenci gönderen 11’inci ülke Türkiye oldu
05 Mar 2018 / Pzt 14:46
/ 65 Kez Okundu
| |

UNESCO’nun öğrenci mobilizasyonuyla ilgili raporunda da ABD’ye en çok öğrenci gönderen 11’inci ülke Türkiye olduğu açıklandı

UNESCO’nun öğr enci mobilizasyonuyla ilgili raporunda da ABD’ye en çok öğr enci gönder en 11’inci ülke Türkiye olduğu açıklandı.

Türkiye’de g ençlerin ve ebeveynlerin yurtdışı eğitime olan ilgisi her geç en yıl yükselerek devam ediyor. English UK’in yayınladığı verilere göre; Türkiye İngiltere’ye en çok öğr enci gönder en ilk 10 ülke arasında. Keza UNESCO’nun öğr enci mobilizasyonuyla ilgili raporunda da ABD’ye en çok öğr enci gönder en 11’inci ülke Türkiye oldu.
Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Direktörü Rahmi Mesud Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında; IELTS, TOEFL gibi yurtdışı üniversitelerine kabul için şart koşulan sınavların öğr encilerin İngilizce okuryazarlık seviyelerini tespit etiğini ama aynı zaman da öğr encilerin k endilerini bu dilde yeterli seviyede ifade edebilmesini de şart koştuğunun altını çizdi.

Ayrıca, Türkiye’de yabancı dil öğr en en öğr encilerin gramer altyapılarının oldukça iyi olabilmesine rağm en, günlük hayatta öğr endikleri y eni dili kullanmada sıkıntı yaşadıklarını belirt en Yılmaz, "Bunun sebebi de öğr endikleri dilin günlük dinamiklerine uzak kalmaları. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar da özellikle yurtdışında eğitim almak istey en öğr encilerin İngilizceyi yurtdışında öğr enmelerinin çok daha efektif olduğunu gösteriyor. Sparchcaffe Sürdürülebilir Dil Öğr enme Projesi’nin 2 bind en fazla öğr enci ve eğitimciyle yaptığı çalışmaya göre katılımcıların yüzde 90’ı dil öğr enme sürecinde en etkili yöntemin yüz yüze iletişim kurmak" dedi.

Yarısından fazlası da yurtdışında aldıkları dil eğitimi sayesinde öğr endikleri dili daha özgüv enle konuşabildiklerini söyley en Rahmi Mesud Yılmaz, yüzde 20’lik kesim bu sayede daha çok seyahat ettiklerini, yüzde 13’lük kesimde bu sayede iş hayatlarının da değiştiğini belirterek, "Artık öğr enciler ve aileler yurtdışı İngilizce eğitimi bir zorunluluk olarak görmeye başladı. İngilizce yeterlilik belgeleri yurtdışı eğitimde olduğu kadar, Türkiye’de de iyi bir kariyer için olmazsa olmaz bir hal aldı. Pek çok kuruluş iş başvurularında yabancı dil yeterlilik belgelerini zorunlu tutuyor. Ayrıca bu belgelere sahip çalışanlar dil tazminatı alıyorlar. İngiltere merkezli IELTS ile Amerika merkezli TOEFL dünyada ve Türkiye’de en çok geçerli olan ve bireyin İngilizce seviyesini belirley en iki sınav sitemi" şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.