Adana’da 119 bin konut doğalgaz kullanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adana’da 119 bin konut doğalgaz kullanıyor
07 Eyl 2017 / Per 12:13
/ 56 Kez Okundu
| |

Adana’da 120 bin konuta doğalgaz çekildiği, 119 bin konutun doğalgaz kullandığı bildirildi

Adana’da 120 bin konuta doğalgaz çekildiği, 119 bin konutun doğalgaz kullandığı bildirildi.
Aksagaz Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş, Yatırımlar Sorumlusu Şehmus Evren ve yöneticilerle Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti, Adana ve Çukurova bölgesinde doğalgaz yatırımları hakkında sunum yaptı.
Aksagaz’ın 2008-2017 dönemindeki yatırımları hakkında bilgi veren Ateş, bu sürede 216 milyon lirası Adana olmak üzere Çukurova Bölgesine 445 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.
Ateş, 2008 yılında Adana ve bölgede doğalgaz yatırımlarının başladığını, 2017 yılı sonuna kadar sadece Adana’ya yapılan doğalgaz altyapı yatırımının 216 milyon lira olduğunu Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Çukurova yatırımının ise 445 milyon lira olduğunu söyledi.
Adana’da 220 bin konuta doğalgaz çekildiğini, 119 bin konutun doğalgaz kullanabildiğini ifade eden Ateş, Adana kent merkezinde Çukurova, Seyhan, Yüreğir Sarıçam ve Ceyhan ilçelerinde doğalgaz kullanımına büyük talep olduğunu, 2018 yılında Kozan ve İmamoğlu ilçelerine de doğalgaz yatırımının planlandığını, bu konuda ilçe ve büyükşehir belediye meclislerinden karar çıkması gerektiğine dikkat çekti.
Ateş, doğalgazın tüpgazdan 6 kat, kömürden 2 kat, elektrikten ise 3.5 kat daha ucuz olduğunu ifade etti.
Vali Mahmut Demirtaş, doğalgaz altyapı çalışmalarının belediyelerle koordineli yürütülmesini, başta Sevgi Evlerine de bir an önce doğalgazın bağlanmasını istedi.
Güngör Ateş, Sevgi Evlerine en kısa sürede doğalgaz bağlanacağını ifade etti. Ateş, belediyelerle doğalgaz altyapı çalışmaları konusunda protokol imzalandığını, protokol uyarınca doğalgaz şebekesi döşenen bölgelerde asfalt bedellerinin büyükşehir ve ilçe belediyelerine ödendiğini söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.